Sveriges häftigaste handbollsklubb

Jerry Tollbring till Bundesliga

2016-10-13

Ryktena och spekulationerna har varit många, men nu är det klart. Jerry Tollbring lämnar IFK Kristianstad till förmån för de tyska mästarna Rhein Neckar Löwen från och med sommaren 2017. Hans kontrakt med den tyska storklubben sträcker sig över 3 säsonger.

Jerry kom från moderklubben Rimbo till IFK Kristianstad sommaren 2014. Under sina år i Kristianstad har Jerry vunnit SM-guld de två senaste säsongerna, gjort succé i Champions League, debuterat i landslaget och deltagit i OS i Rio där han blev bäste svenske målskytt.

- Jag har haft några fantastiska år i Kristianstad. Jag har fått spela både EHF-cupen, Champions League och tagit SM-Guld. Åren i IFK har varit roliga och otroligt lärorika. Förutom det sportsliga så har jag även trivts bra i staden och fått vänner för livet. Jag kommer sakna den fantastiska publiken som alltid stöttat oss, nummer 8 är bland de bästa handbolls-fansen i Europa, säger Jerry.

Kommande säsong kommer han att bilda par på vänsterkanten med Gudjon Valur Sigurdsson från Island som de senaste 10 åren har varit en av de allra bästa på just den positionen. Aldrig förr har en spelare gått direkt från IFK Kristianstad till en klubb av Rhein Neckar Löwens dignitet.

-Jerrys utveckling de åren han har varit i IFK Kristianstad har varit jättefin. Det är bara att gratulera RNL som får en kanonkille och spelare. Han har många fina år framför sig både på klubb- och landslagsnivå, säger tränare Ola Lindgren.

- Att Jerry går har vi vetat om en tid och det är bara att önska honom lycka till. Han är fortfarande ung och utvecklingsbar men är definitivt mogen att ta detta steg. Att det sedan blir till en så pass bra klubb som RNL är bara roligt. Han är välkommen tillbaka till oss när det blir dags för det, avslutar IFK Kristianstads sportchef Jesper Larsson.


Klipp med Jerry

Most wanted (EHFtv)

Top rookies 2015 (EHFtv)

Till nyhetsarkivet