Vinst i tätt toppderby!

Det var en riktigt härlig stämning på många sätt när IFK till slut vann hemma mot Sävehof med 22-20 (12-9) i målvakternas match.

Det var fullt med folk, 4901 stycken närmare bestämt, och Lucia i pausen som lugnade alla uppspelta nerver när kvällens toppmatch i Handbollsliga gick av stapeln. I gästernas mål stod per Sandström och i hemmamålet Nebosja Simic och båda hade ambitionen att leda sitt lag till segern. Båda målvakternas spel, med god hjälp av aggresiva försvar, såg till att publiken fick uppleva en målsnål tillställning. Lagen följdes åt ända fram till senare delen av första halvlek då IFK ryckte åt sig ett litet initiativ och hade flera chanser att skaffa sig en 4-måls ledning men Sävehof lyckades krympa. IFK fick dock sista ordet i halvleken med mål fram till 12-9.

Sävehof var dock snabbt i rygg på hemmalaget vars ledning pendlade mellan ett och två mål genom hela andra halvlek och det var många frustrerade skyttar som hade svårt att överlista Sandström och Simic. Jerry Tollbring var företagsam och även Tim Sörensen fick utdelning efter hand. Hos gästerna var det Jonas Larholm som klev fram men närmare än 22-20 kom man aldrig utan det blev IFK som fick behålla sin gigantiska hemmasvit i sin borg.

Publik: 4901

IFK:s målskyttar: Jerry Tollbring 5, Albin Lagergren 4, Tim Sörensen 4, Stig Tore Moen 3, Arnar Arnarsson 2, Mario Lipovac 2, Olafur Gudmundsson 1, Philip Henningsson 1.