Det var nog en del som stannade hemma och undvek busvädret utomhus. Då missade man ett historiskt öhgonblick när IFK Kristianstad före avkast utsåg sin allara första hedersmedlem i Ulla Rundqvist inför minutlånga stående ovationer.

Matchen då ja det var inte direkt något skönspel under första halvlek. Liksom i premiären tog det en stund innan IFK var riktigt på banan och man låg under de första 10 minuterna. Matchen rycktes också sönder med hela 10 2-minutersutvisningar i en mycket snäll och varsamt spelad match. Så småningom tog hemmalaget tag i taktpinnen anförda av en eminent Stig Tore Moen som gjorde lite som han ville framåt och till slut noterades för 8 mål. När halvtidssignalen gick var IFK sedan länge ifatt och förbi och det stod 13-11 på tavlan.

I den andra halvleken stängde försvaret ännu bättre och Aranäs hade mycket svårt att hitta några målchanser samtidigt som hemmalaget växlade upp tempot rejält och gled ifrån i målprotokollet. Gapet ökade i takt med att anfallskombinationerna blev mer och mer distinkta. Man kan säga att IFK besegrade Aranäs med vänsterhanden då firma Moen, Lagergren, Larsson och Sörensen stod för 21 av IFKs 29 mål i en match som slutade 29-19 och IGFKs fina hemmasvit blev en match längre och man närmar sig den magiska siffran 50.

Publik: 4011

IFK:s målskyttar: Stig-Tore Moen 8, Albin Lagergren 5, Tim Sörensen 5 (5), Johannes larsson 3, Olafur Gudmundsson 2, Viktor Hallen 2, Helge Freiman 1, Philip Henningsson 1, Gunnar S Johnsson 1, Mario Lipovac 1