Det blev en högdramatisk andra semifinal i Lund mellan IFK och LUGI denna tisdagskväll. Efter en riktig rysare kunde LUGI vinna med uddamålet 26-25 (17-16) och utjämna till 1-1 i matcher i kampen om en finalplats.
Det blev tvåhalvlekar med helt olika karaktär. I den första var det fullt blås framåt och öppna spjäll i försvaren på båda håll. IFK tog ett litet initiativ i inledningen anförda av en het Stig-Tore Moen men LUGI kom tillbaka och tog över ledningen och efter 13 minuter stod det 9-7 till hemmalaget och IFK tog TO. Sedan följdes lagen åt och spelet böljade fram och åter i ett högt tempo. Lugi får en tremåls-ledning men det är IFK som avslutar bäst. Leo Larsson som bytte av Kappelin efter ca 22 minuter gör ett antal räddningar och i paus står det 17-16 på resultat-tavlan efter en halvlek med många mål men också många tekniska fel.
IFK inleder den andra halvleken klart starkare och vänder matchen till sin fördel. Under de första 10 minuterna gör IFK 5-2 och rycker åt sig en två-måls ledning till 19-21. Då tar Axner en välbehövlig TO för att samla ihop sitt lag. IFK kan ändå gå fram till 19-22 och 20-23 trots att man gör flera tekniska fel. LUGI vägrar dock att vika ned sig och kryper närmre till 22-23 när IFK inte hittar offensiva vägar och Ola tar TO efter 22 minuter. Efter det sätter planens bäste spelare Stig Tore 22-24 men sedan tar IFKs anfall helt slut och det var inte förrän det återstod mindre än en minut som Helge Freiman kunde reducera till 26-25 men närmre kom vi inte denna kväll. Olafur fick matchens sista skott i trängt läge och det blockas bort. Vi gör endast 2 mål den sista kvarten och då är det svårt att vinna matcher.
Stort tack till alla tillresta fans med Södra Kurvan i spetsen som verkligen satte färg på matchen och gav killarna ett magnifikt bortastöd.
Nu blir det minst två matcher till och den första går i på fredag i Kristianstad Arena som garanterat kommer att vara sprängfylld.
IFKs målskyttar: Stig-Tore Moen 10, Helge Freiman 4, Viktor Hallén 3, Tim Sörensen 3 (2), Arnar Arnarsson 2, Mario Lipovac 1, Olafur Gudmundsson 1, Valter Chrintz 1 (1).