Säsongens första seger i ATG Svenska Cupen.

IFK Kristianstad tog säsongens första seger i ATG Svenska Cupen efter seger mot Hammarby med 27-22. Efter underläge i paus stod IFK för en solid insats i den andra halvleken. Framförallt bakåt där Kristianstad endast släpper in 5 mål (varav två straffmål) var den stora anledningen till segern.

Matchen inleds med tre shoot-out straffar för respektive lag. Kristianstad sätter alla sina medans Hammarby bränner en av sina.

Hammarby börjar med sitt sedvanliga 5-1 försvar. Ett spel de behärskar och som de är luriga med. Redan två minuter in i matchen får nyförvärvet Vasja Furlan göra debut i Kristianstadströjan då en Hammarbyspelare fått 2 minuter.

Kristianstad tar taktpinnen i matchen och leder med 6-4 fem minuter in i matchen efter tre raka mål från Albin Selin. Lagen följs sedan åt men sista 10 minuter rycker Bajen åt sig ledningen och går till pausvila med två bollars ledning.

Andra halvlek

I den andra halvleken kommer IFK ut med mer energi och aggressivitet. Fyra minuter in i andra är IFK ikapp (17-17) och strax därpå går hemmalaget förbi då Philip Henningsson stänker dit sitt första mål för kvällen.

Hammarby ställer om sitt försvarsspel och provar även att spela 7 mot 6, men IFK orkar trots detta hålla Bajen bakom sig. IFK Kristianstad släpper endast in 4 mål på 24 minuter i andra och där är nyckeln till segern.

Nyförvärven Philip Henningsson och Vasja Furlan som båda endast gjort 2 träningspass med laget fick spela mycket och gjorde bra ifrån sig. Philip som är erkänt duktig bakåt fick även vikariera på mittsex och Furlan visade prov både snabbhet och skottkraft och fick göra fyra mål i sin debutmatch.