Sveriges häftigaste handbollsklubb

Nu drar en fantastisk säsong i Velux Champions League igång med match mot vitryska Meshkov Brest. Det är ett lag som IFK mötte säsongen 16/17 i CL, då spelade vi lika hemma 29–29 och förlorade borta 32–27.

Meshkov Brest har i år gjort en liten föryngring av sitt lag. Bland annat så har spelare som Konstantin Igropulo och Ratsko Stojkovic lämnat, vilket har lämnat ett tomrum att fylla. In har det kommit några unga spelare, där Darko Djukic är den mest namnkunnige. Djukic är en snabb, målfarlig H6a som IFK får se upp för.

Kvar i laget sedan innan är storskytten Petar Djordjic som har meriter från SG Flensburg-Handewitt och HSV Hamburg. Rutinen i laget står målvakten Ivan Pesic, H9an Siarhei Shylovich och M6an Pavel Horak för. De tre spelarna kommer leda detta vitryska lag med pondus och erfarenhet.

Laget leds av spanjoren Manolo Canedas. Ni kanske känner igen namnet då han tidigare i sin tränarkarriär coachade det spanska herrlandslaget och polska ligalaget Wisla Plock. Nu har han dock tagit över Meshkov Brest och Argentinska herrlandslaget.

Vem vet, vi kanske får se lite sydamerikansk samba från de vitryska skogarna. Det hade varit en syn det.

Nu över till våra orangea krigare. Äntligen får vi se våra 7 nya spelare i hetluften mot bra internationellt motstånd i form av Meshkov Brest. I år ställer vi upp med en ovanligt bred trupp, hela 19 man (plus några juniorer). Detta tror jag Ola är mycket nöjd med, äntligen har vi trupp nog att klara det tighta matchandet denna säsongen.

Denna match, som är en riktig nyckelmatch för oss i gruppen, ska ni ha ett extra öga på vår ny isländska bombkastare Teitur Örn Einarsson, en spelare som har ett internationellt skott. Han kommer bara bli bättre och bättre ju längre in i säsongen vi kommer. Ni ska även titta lite extra på v6an Alfred Ehn, ett fysiskt monster på kanten som kommer vara väldigt spännande att se mot elitmotstånd.

Nyckeln till seger idag är att vi gör som Ola en gång sa, ”Run like hell”. Det kommer dock inte att bli en enkel match, det ska gudarna veta. Men IFK har aldrig backat från en utmaning. Allt från tyska lejon till just vitryska björnar, allt ska tämjas i vårt orangea Colosseum!