Sveriges häftigaste handbollsklubb

Inför IFK Kristianstad - Kadetten Schaffhausen

Efter den senaste tidens tyngre resultat är det nu dags för en riktig värdemätare för IFK Kristianstad. Ambitionerna om ett avancemang från gruppspelet har fått sig en törn efter de tre inledande förlusterna i Champions League. Nu siktar det brandgula laget på att sätta käppar i hjulet för det schweiziska mästarlaget . Schaffhausen som i sin tur har lyckats skrapa ihop tre poäng på lika många matcher ute i Europa denna säsong. Vid seger mot IFK kan man på riktigt blicka mot de åtråvärda platserna i toppen av gruppen. Samtidigt är IFK Kristianstad i stort behov av att ta poäng om man skall kunna vara med i kampen om avancemang i någon mån. En viktig match för båda lagen med andra ord och där ingen kommer att ge sig innan domaren blåser av matchen efter 60 minuter.

Kadetten Schaffhausen är en av de största klubbarna inom den schweiziska handbollen. Klubben är ett återkommande inslag i Champions League och man har också tagit sig vidare från gruppen vid två tillfällen. Laget kryllar av talangfulla handbollsspelare. Bland de som sticker ut kan vi se niometersspelarna Zarko Sesum och Gabor Csaszar, som båda har gott om internationell erfarenhet efter spel i några av de absolut största klubbarna i Europa. Därtill kan vi även hitta linjespelaren tillika försvarsspecialisten, Bojan Beljanski, som spelat i flera olika klubbar innan han anslöt till Schaffhausen 2018. Laget missade förra årets upplaga av Champions League, men blickar nu framåt och man siktar nu på att upprepa den tidigare bedriften, att ta sig vidare till slutspelet.

IFK Kristianstad har som tidigare nämnts en väldigt tuff period bakom sig. Storförlusten på hemmaplan mot HK Malmö i kombination med tre klara förluster i Champions League satte laget i en svår sits. Den snöpliga förlusten på bortaplan mot det tippade bottenlaget Önnereds HK gjorde det inte bättre.

På torsdag kommer vi att ge allt för att vända denna negativa trend och visa att vi kan bättre, även mot de stora europeiska lagen. Nu är det dags att även spelarna visar detta inför sin hemmapublik. Kristianstad Arena har flera gånger tidigare stått som värd för flertalet magiska Champions League-kvällar och det finns
inget som säger att torsdagen den tionde oktober kan bli ytterligare en sådan kväll. Det kommer att krävas ett hårt jobb och ett ständigt engagemang från hemmapubliken om det skall gå vägen, men en sak är saker och det är att allt är möjligt i Kristianstad Arena. Södra Kurvans setkion kommer att bli knökfull, häng med i deras sång!

Som vi alla säkert förstår, är detta en match av största vikt för båda lagen. Schaffhausen har visserligen börjat sin säsong lite bättre än IFK och har spelat till sig tre poäng i Champions League redan. IFK i sin tur siktar först och främst på att lämna den jumboplats som laget numera befinner sig på. Därifrån siktar man sedan bara uppåt, men det viktigaste är att man tar med sig positiva signaler från denna match inför resterande matcher.

IFK Kristianstad - Kadetten Schaffhausen

Vad?-Fjärde omgången av Champions League mellan två lag som
är i stort behov av två poäng inför resterande del av gruppspelet.

Var? - Kristianstad Arena.

När? - Torsdagen den 10 Oktober klockan 19:00.

Biljetter - eller i biljettluckan (öppnar 17:00).

TV - Viaplay eller TV3 Sport.

/ Jacob Nalerius