Sveriges häftigaste handbollsklubb

IFK jagar revansch mot Ystads IF

Storförlusten i torsdags på hemmaplan lämnade en bitter eftersmak för IFK Kristianstad. Nu får man en chans som inte många får, nämligen att utkräva revansch mot sin motståndare redan efter tre dagar. Detta eftersom IFK denna gång beger sig ner mot Ystad för att möta Ystads IF i Ystad Arena. En match som gäller mycket för båda lagen. IFK behöver vinna för att haka på de övriga topplagen och Ystad kan rycka lite i tabelltoppen.

Som vi alla säkert känner till är Ystad ett av seriens mer namnstarka lag. Före detta landslagsstjärnor såsom Dalibor Doder och Kim Andersson, flankeras av unga spännande talanger, såsom Ludvig Hallbäck och Jonathan Svensson. Tidigare säsonger har man haft det svårt med att få ihop spelen men denna säsong har den tidigare storspelaren Oscar Carlén verkligen fått ihop laget. Ystad ligger tvåa i tabellen och man har imponerat mot flera av de övriga storlagen, däribland IFK Kristianstad. Nu börjar vi komma in i den delen av säsongen där man skiljer agnarna från vetet och där Ystad verkligen kommer att få bekänna färg. Första testet blir nu på söndag mot IFK Kristianstad, som även de går in i en viktig period.

IFK Kristianstad förlorade som sagt senast mot Ystad hemma i Kristianstad Arena. Nu är man på revanschjakt, där två otroligt viktiga poäng står på spel för båda lagen. Bland ljusglimtarna senast, fanns Anton Halén som blev målbäst och Gustaf Banke som gjorde en av sina bästa matcher för klubben. Ytterligare ett glädjeämne var att Alfred Ehn återigen fanns med i truppen efter en lång skadefrånvaro. Det blev inget spel i den matchen men på söndag kan IFK verkligen behöva Ehn och hans energi på plan om man ska ha något att hämta nere i Ystad.

Jacob Nalerius