Sveriges häftigaste handbollsklubb

Semifinal i ATG Svenska Cupen

Dags för semifinal, och vi ställs mot de regerande svenska mästarna IK Sävehof. De toppar även Handbollsligan (med IFK på plats 2 med två päng mindre och en match mindre spelad), så det blir en kamp mellan Sveriges för tillfället två bästa lag. Sävehof kommer senast från en bortavinst mot Lugi HF (33-29).

Sävehofs åttondelsfinal i ATG Svenska Cupen mot Ystads IF avgjordes på shoot outs, efter att båda lagen vunnit sina hemmamatcher med nio (!) mål. I kvartsfinalen fick de en bekvämare resa och slog ut Alingsås HK med sammanlagt 67-46.

Då det bara blir en match i semifinalen så lottades spelplatsen, med utfallet att det blir i Kristianstad Arena. Oavsett spelplats är IK Sävehof en tuff motståndare, även om vi historiskt sett alltid haft det lättare på hemmaplan (vilket gäller för nästan alla lag vi mött). Sedan vår återkomst till Elitserien/Handbollsligan har vi förlorat 9 av 16 matcher på bortaplan mot IK Sävehof, men endast 4 av 17 mot dem på hemmaplan. Håller vi oss till den här säsongen har vi mötts en gång, premiärmatchen i Handbollsligan som slutade lika, 28-28. Spelplatsen var i Kristianstad Arena, så det är upplagt för en spännande match. Vi behöver ert stöd!

Cupmatcher mellan lag i samma division inleds med tre shoot outs vardera. Står det lika vid full tid blir det ingen förlängning utan matchen avgörs på shoot out, där lagen får fem var. Står det lika efter detta fortsätter lagen med varsin shoot out tills det är avgjort.

Matchen sänds på Solidsport.
Biljetter (tänk på att säsongskorten inte gäller i ATG Svenska Cupen)