Sveriges häftigaste handbollsklubb

Slutspel!

IFK slutar fyra i Handbollsligan och ställs därmed i kvartsfinalen mot femman Hammarby IF.

Hammarby IF HF

Hammarby hade greppet om andraplatsen i serien, men efter förlusterna mot Hallby och Guif trillade de i sista omgången ned till plats fem. Det innebär att vi får återuppleva några klassiska kvartsfinalerserier mot Hammarby IF för ca 10 år sedan. Då blev det ideliga hemmasegrar. Även i årets handbollsliga har det blivit hemmaseger när lagen har mötts. Då känns det skönt att vi har hemmaplansfördel än en gång.

Det blir tjugofemte gången som Hammarby IF kommer till stan, och på 24 matcher har vi 23 segrar. Den enda plumpen i protokollet är uddamålsförlusten i cupfinalen förra våren. Tittar vi på de tio senaste matcherna oavsett spelplats så har vi även där plusstatistik.

Arenan är vår borg. Efter lite knackig höst har vi återigen gjort Colosseum svårintaget, och detta blir match 335 i hemmaborgen.

Händer i Arenan

17.00 Dörrarna öppnas till Arenan. Barer, kiosker och restauranger öppnar.
Uppsnack med nästa års nyförvärv, Axel Månsson och Victor Hedberg
19.00 Avkast

Se matchen

Årskorten gäller i kvartsfinal och i en eventuell semifinal.

Biljetter köper ni enklast via vår biljettsida, eller hos våra samarbetspartners ICA MAxi och Coop City, men det går även att lösa på plats.

Matchen sänds på Handbollsligan.live och det går även att följa den via livescore på Handbollsligans hemsida.

Ta linje 84 till matchen, ange din från-hållplats och till Kristianstad Arena.

Mat och dryck

Boka bord i Arenarestaurangen på plan 2 eller ladda upp med härlig musik, pizza och god dryck på Entrétorget innan matchen.

Väskförbud

Med anledning av den förhöjda terrorhotnivån i Sverige har Polismyndigheten infört ett totalförbud mot väskor på samtliga större evenemang i Sverige. Undantag finns för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in i arenan på matchen. Tänk på att komma i tid och vara förberedd på visitation.

Nästa match

Övriga matcher i kvartsfinalen:
Kvart 2, Måndag 8 april kl 19, Eriksdalshallen
Kvart 3, Torsdag 11 april, kl 19, Kristianstad Arena
Ev. kvart 4, Lördag 13 april eller söndag 14 april, Eriksdalshallen
Ev. kvart 5, Datum ej satt, Kristianstad Arena