IFK vände och vann borta mot Önnered

2014-11-22

Det blev svårt för IFK att få fokus på matchen mot Önnered efter holmgången mot Hamburg i veckan och seriefinal mot Ystad kommande vecka. Efter stor möda lyckades man krångla sig ur hemmalagets grepp och vinna med 28-29 (16-12 i paus). IFK Kristianstad befäste därmed sin serieledning och det är upplagt för en riktig fajt på onsdag i en fullsatt Kristianstad Arena

IFK hade stora stunder svårt att få stopp på Önnereds skytte. Andreas Berg var mycket svårstoppad från 9 meter (10 mål) och fick gott understöd av Henrik Karlsson (6 mål) och Tobias Jademan (5 mål). IFK kom till spel utan försvarsgeneralen Daniel Lindgren (sjuk) och Anton Lindskog spelade heller inte (stukad fot ?). Första halvlek inleddes jämnt men sedan ryckte hemmalaget fram till 7-4 som genom en ordentlig IFK-uppryckning blev 7-9. ÖHK kunde dock åter komma tillbaka efter flera slarviga och statiska anfall från bortalaget och gick till halvtidsvila med ledning 16-12 efter att ha gjort 9-3 sista kvarten..

I den andra halvleken kröp IFK närmre och närmre anförda av Jonathan Stenbäckens spelfördelning och Markus Olssons skytte. De sista 20 minuterna blev riktigt spännande och när Markus Olsson pangar in 26-27 är IFK åter i ledning och pressen ligger Önnered att komma tillbaka. I matchens sista minut drar hemmalaget på sig en onödig 2-minutersutvisning och Fredric Pettersson kan med 15 sekunder kvar göra segermålet 28-29.

Bäst i IFK denna eftermiddag var Jonathan Stenbäcken med 3 egna mål och mängder med assist samt Markus Olsson som dunkade in 9 mål.

Målskyttar IFK Kristianstad: Markus Olsson 9, Fredric Pettersson 5, Andreas Cederholm 3, Kristian Björnsen 3 (2), Jonathan Stenbäcken 3, Jerry Tollbring 3, Johan Jepson 1, Albin Lagergren 1, Johannes Larsson 1.