IFK bärgade 16 raka segern i Elitserien

2014-12-22

Tuff kamp i en halvlek-sen kom IFK

Det var en snabb och offensiv första halvlek som den stora publiken fick sig till livs innan julskinkan på måndagskvällen i Kristianstad. Inget av försvaren hade sina bästa dagar och gästerna HK Malmö kunde gå till pausvila med ledning 16-17. I den andra kom IFK ut med en helt annan attityd bakåt samtidigt som Malmö tröttnade och det blev rena överkörningenfram till en klar seger med 33-26 . Den 16 raka segern inför 5017 hänförda åskådare

Matchen inleddes med en kanon av Markus Olsson men sedan var det gästerna som tog över taktpinnen . Med en snabb och effektiv anfallshandboll utnyttjade man hemmalagets misstag och kunde skaffa sig en ledning på 5-8 varpå Ola tog Time out. Detta väckte hemmalaget något och man segade sig ifatt till 8-8 genom mål av bl a Jerry Tollbring och Jonathan Stenbäcken. Gästerna repade dock nytt mod och gick fram till 13-16 och 14-17. IFK fick dock sista ordet innan paus då Björnsen i slutsekunden drog ett långskott som slank in bakom Simic varpå den stora paussnackisen blev om tiden var ute eller ej.

I den andra halvleken kom IFK ut med en helt annan attityd i försvarsarbetet. Fredrik Ohlander som bytte av Leo Larsson efter en kvart fick tag på det som slank igenom och gjorde tillsammans med försvaret en briljant insats. När sedan Jerry Tollbring och Stenbäcken fortsatte att ösa in mål var Malmö snabbt ett slaget lag. På 21 minuter gör Malmö bara 3 mål och IFK har gått fram till 28-20. Ledningen var ett tag uppe i 10 mål 32-22 och 33-23 innan hemmalaget slog av på takten i slutet och gästerna putsade siffrorna genom sin bäste spelare Robert Månsson som gjorde hela 12 mål (han satte 7 av Malmös 10 i andra halvlek).

IFK hade sina främsta i Jerry Tollbring, Jonathan Stenbäcken och Fredrik Ohlander men även Markus Olsson visade att formen är på god väg inför VM-äventyret. Retur väntar i Malmö den 27/12. Sedan hjälpte det en hel del att få stöd av dryga femtusen underbara supportrar på läktaren.

Målskyttar IFK Kristianstad: Jonathan Stenbäcken 8, Jerry Tollbring 8 (1), Markus Olsson 7, Kristian Björnsen 4 (1), Anton Lindskog 3, Andreas Cederholm 1, Albin Lagergren 1, Christian O' Sullivan 1.