Sveriges häftigaste handbollsklubb

Philip Henningsson förlänger med IFK Kristianstad

2016-04-04

IFK Kristianstad har förlängt befintligt avtal med 21 årige Philip Henningsson, det nya kontraktet gäller fram till juni 2018.

Philip är en stor och stark niometersspelare med ett bra skott och genombrott, den 196 cm långe vänsternian kan användas som både som både 3a och 2a bakåt. Philip har utvecklats till en kraftfull tvåvägsspelare under det senaste året då han under säsongen 15/16 varit utlånad till IFK Ystad där han var en förgrundsfigur när Ystad vann Allsvenskan.

Philip här i närkamp med Oskar Hansson i OV Helsingborg. (Foto: Bildbyrån)

- Vi är mycket nöjda med Philips utveckling det senaste året med mycket spel i allsvenska med IFK Ystad, kombinerat med mycket fysträning i Kristianstad och är därför väldigt glada att Philip valde att förlänga med IFK Kristianstad efter stort intresse från andra elitserieklubbar och det ska bli spännande att följa hans fortsatta utveckling kommande säsong" säger Jesper Larsson Sportchef i IFK Kristianstad.

- Det känns fantastiskt att en så stor klubb som IFK Kristianstad är intresserade av mig och vill att jag nu ska ta steget fullt ut i A-truppen. Jag flyttade till Kristianstad inför denna säsong med möjligheten att träna mycket och hårt, vilket jag nu kan fortsätta att göra och tror är det rätta för min utveckling. Jag har som målsättning att komma ut och spela i Europa på sikt och då tror jag att IFK är en bra klubb för att vara förberedd för det på bästa sätt. Jag ser verkligen fram emot att få kämpa om platserna i IFK Kristianstad kommande säsong." säger Philip Henningsson.

Till nyhetsarkivet