Sveriges häftigaste handbollsklubb

Björn Sätherström till Telekom Veszprém

2017-07-04

Björn Sätherström till Telekom Veszprém

IFK Kristianstad kan berätta att Björn Sätherström som arbetat som utvecklingsansvarig i IFK Kristianstad kommer att lämna klubben för att bli assisterande tränare i Vezprém. Huvudtränare för Telekom Veszprém är Ljubomir Vranjes som tar över laget i sommar efter 11 år i tyska SG Flensburg Handewitt.

2011 anställdes Björn av IFK Kristianstad. Vid sidan om sitt arbete i IFK har han även arbetat som assisterande förbundskapten för juniorlandslaget samt videoanalytiker åt det svenska handbollslandslaget. Nu väntar ett spännande äventyr i ungerska Veszprém som tog sig till Final 4 i Köln. Efter förlust i semifinalen mot Paris besegrade man Barcelona i matchen om tredjepris. I det stjärnspäckade väldslaget finns svenske linjespelaren Andreas Nilsson.

IFK Kristianstad tappar en mycket duktig och kompetent tränare men även väldigt varm och omtyckt kollega. Samtidigt är klubben glada för att Björn får denna chans och möjlighet i sin tränarkarriär.

Vid sidan om jobbet som assisterande tränare för Veszprém kommer Björn dessutom agera assisterande tränare för Ungerns landslag som även det kommer att ledas av Ljubomir Vranjes. Detta innebär att han då kommer att lämna sina uppdrag för svenska handbollsförbundet.

- Att ha fått vara med om att bidra till den resan som IFK Kristianstad har gjort sedan jag blev anställd är fantastiskt. Jag lärt känna många underbara människor och lärt mig otroligt mycket under alla dessa år. Nu är det dags för ett stort äventyr som blir fantastiskt roligt på många plan. Att få denna chansen är väldigt roligt och smickrande och jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Ljubomir och ta del av den kunskap och erfarenhet han har. Det är också en otrolig chans att få arbeta med de världsspelare som finns i både Veszprem och det ungerska landslaget. Jag vill tacka IFK Kristianstad för dessa fina år, vi ses kanske igen, säger Björn Sätherström.

Björn har tecknat ett 3-års avtal med Veszprém som kommer att träda i kraft från den förste juli 2017.

Björn Sätherström kommer att leda Telekom Veszprém tillsammans med Ljubomir Vranjes de kommande tre åren.

- Björn har under flera år arbetat mycket framgångsrikt i IFK med både ungdomar och seniorer. För hans stora engagemang och kunnande har han nu blivit belönad, för när en klubb som Vezprem hör av sig är det såklart är det såklart både smickrande för oss som förening, men framförallt för Björn. Det är såklart en chans utöver det vanliga att få jobba med världsstjärnor på en daglig basis. Vi önskar honom lycka till i en av världens bästa föreningar och hoppas att våra vägar korsas igen, avslutar Jesper Larsson, sportchef IFK Kristianstad.

IFK Kristianstad tackar Björn för sina år i klubben och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb.

Till nyhetsarkivet