Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad Emil Hansson

2017-11-17

IFK Kristianstad kan berätta att vi nu skrivit kontrakt med 9-meters spelaren Emil Hansson från Ystads IF. 20-åringen kommer att ansluta till IFK Kristianstad kommande säsong.

IFK Kristianstad kan idag berätta att vi nu skrivit kontrakt med 9-meters spelaren Emil Hansson från Ystads IF. Emil Hansson kommer att ansluta till IFK Kristianstad kommande säsong. Kontraktet med den 20 år unga talangen börjar gälla i juli 2018 och sträcker sig fram till juni 2020.

Emil är en attitydspelare som alltid ger 100%. En vinnarskalle med sina största styrkor i det defensiva spelet men han har även goda kvalitéer framåt. Vid sidan av planen beskrivs Emil som omtänksam mot sin omgivning och en glädjespridare. I sommar går flytten till Kristianstad något som uppskattas av sambon Emilia Andersson som är från Åhus.

-Jag känner att jag vill ta nästa steg i min karriär. IFK Kristianstad är den ledande klubben i Sverige och de senaste säsongerna har flera spelare utvecklats enormt i föreningen vilket jag också har för avsikt att göra. Sedan ser jag även väldigt mycket fram emot att få spela inför 5000 åskådare, säger Emil.

-Emil är stor och rejäl spelare som är användbar på många positioner, inte minst defensivt. Vi tror mycket på honom och på att han kan ta ytterligare kliv i sin nya omgivning.
Att han har varit under Olas lupp en längre tid spelar såklart in. Därför är det extra kul att vi lyckades ro detta i hamn, säger Jesper Larsson sportchef i IFK Kristianstad.

-Hans styrkor är att han kan spela på många positioner i försvarsspelet men han är framförallt tänkt som 3:a i mittförsvaret. I det offensiva spelet går han mest som M9 men även V9 funkar. En modern spelare med bra storlek som vi kommer att ha mycket nytta av kommande år, avslutar Jesper.

Välkommen till IFK Kristianstad Emil!

Emil Hansson
Ålder: 20 år
Längd: 198 cm
Vikt 98 kg
Moderklubb: Ystads IF
Position: M9/V9
Ungdomslandskamper: 45

Till nyhetsarkivet