Sveriges häftigaste handbollsklubb

Nyckelspelare förlänger med IFK Kristianstad

2017-11-24

Pusselbitarna för de kommande säsongerna börjar att falla på plats. IFK Kristianstad kan berätta att vi förlängt kontraktet med två nyckelspelare. Lagkaptenen Olafur Gudmundsson och vänsternian Philip Henningsson har båda förlängt sina kontrakt till sommaren 2020.

Två viktiga kontraktsförlängningar, både Olafur och Philip är två grundpelare i Ola Lindgrens lagbygge. Ska IFK Kristianstad fortsätta ta kliv i vår utveckling är kontinuitet i truppen en viktigt del.

-Det känns väldigt bra att de har valt att förlänga. Det skapar kontinuitet och båda är centrala spelare som är viktiga i både anfall – och i försvarsspelet. Jag är glad att ”Olli” väljer att stanna i Sverige och att Philip väljer att stanna och utvecklas ett extra år, säger tränaren Ola Lindgren.

Olafur kom till IFK Kristianstad säsongen 2012/2013 och stannade fram tills sommaren 2014 då han lämnade för tyska Hannover. I november 2015 återvände Olafur till IFK Kristianstad och är numera lagkapten.

-Det känns väldigt bra att få allt klart i god tid. Vi väntar även tillökning nästa år så det känns skönt att få allt klart redan nu. Vi trivs fantastiskt bra i Kristianstad. Jag hade en del bud från både Tyskland och Frankrike men det känns rätt att förlänga kontraktet. Jag är stolt över att få vara en del av denna förening, klubben betyder mycket för mig och det är mer än bara ett jobb. Vi har kommit långt och jag tror att vi har några spännande säsonger framför oss där vi kan ytterligare kliv, säger lagkaptenen Olafur.

Philip Henningsson är nu inne på sin andra säsong i klubben. Under hans tid har han växt ut till en tongivande spelare i klubblaget och även fått dra på sig den svenska landslagströjan.

-Jag trivs bra i klubben och har utvecklats mycket under min tid i Kristianstad. Vi har en bra tränare i Ola Lindgren och jag tror att jag kan ta ytterligare kliv i min karriär, säger Philip.


Olafur

Olafur Gudmundsson:
Position: V9/M9
Högerhänt
Lagkapten i IFK Kristianstad
Längd: 194 cm
Vikt: 95 kg
Född: 1990-05-13
Tidigare klubbar:
Nordsjälland Håndbold, AG Köpenhamn, TSV Hannover

Pillan
Philip Henningsson
Position: V9
Högerhänt
Längd: 196 cm
Vikt: 100 kg
Född: 1995-06-14
Tidigare klubbar:
IK Lågan, IFK Ystad

Till nyhetsarkivet