Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen Teitur Örn Einarsson

2018-01-09

IFK Kristianstad kan berätta att vi skrivit kontrakt med den isländske stortalangen Teitur Örn Einarsson. Högernian och IFK Kristianstad har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2020. Kontraktet börjar gälla from juli 2018.

Högernian jagades av klubbar från både Danmark och Tyskland men valde IFK Kristianstad. En av anledningar till valet var att IFK Kristianstad de senaste åren varit duktiga på att utveckla spelare som sedan tagit klivet ut till de största klubbarna i Europa.

Högernian är född 1998 och spelar i UMF Selfoss i den isländska ligan. Med sina 107 mål på 14 matcher den här säsongen toppar han skytteligan. Under U19-EM imponerade han stort då han gjorde 66 mål på sju matcher (snitt på 9,5 mål per match). Han gjorde bland annat 14 mål mot Sverige i åttondelsfinalen.

Teitur är en ung, explosiv högernia med ett kraftfullt skott och var även en lovande spjutkastare och som 13-åring satte han isländskt rekord.

-Vi är väldigt glada att Teitur valde att komma till oss, trots anbud och förfrågningar från Bundesligaklubbar. Han är oerhört talangfull och målfarlig vilket vi säkert kommer att se prov på kommande säsonger. Teitur är skottstark, explosiv och har bra blick så det passar perfekt in i vår filosofi. Bakåt spelar han 2:a. Den här värvningen ligger helt i linje med hur vi jobbar. Talangfulla och träningsvilliga spelare med målsättningen att bli bäst, avslutar sportchefen Jesper Larsson.

Teitur Örn Einarsson

Längd: 190 cm
Vikt: 92 kg
Ålder: 19 år (född 980923)
Position: Högernio
Aktuell: Skrivit 2 års-kontrakt med IFK Kristianstad.

Fler klipp med Teitur (Nr 14)

  1. https://www.youtube.com/watch?v=8gRAlKHl6fA
  2. https://www.youtube.com/watch?v=X-jnB1FCB80&t
Till nyhetsarkivet