Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad Moa Sandell

2018-03-19

IFK Kristianstad och Team Eslöv har kommit överens om en utlåning av målvakten Moa Sandell under säsongen 2018/2019.

Moa är född 1999 och ska ta studenten i sommar. Hon kommer att flytta till Kristianstad för att studera. Hon har under två säsonger i högsta ligan visat att hon är en väldigt duktig målvakt. Moa är lillasyster till den hårdskjutande Lukas Sandell.

Moa Sandell:
"Med två säsonger av SHE-handboll i ryggen hoppas jag på att kunna tillföra lite rutin till laget trots min unga ålder samtidigt som jag utvecklas i en ledande handbollsmiljö. Jag planerar att läsa på högskolan i Kristianstad och vill fortsätta att utvecklas som handbollsspelare. Därför valde jag IFK Kristianstad, som är en klubb som nu satsar på sina damer. Jag ser fram emot lagets resa till spel i högre divisioner."

Mattias Johansson, damlagets tränare:
"Jag har haft koll på Moa sedan hon var 12-13 år gammal och jag var tränare i Eslövs IK. Målvaktsposten har inte varit ett problem för oss under säsongen, snarare tvärtom. Men när möjligheten att låna Moa dök upp så kunde vi helt enkelt inte säga nej. Vi kommer ha det bra ställt på målvaktssidan nästa säsong och jag är säker på att det kommer bidra till att laget fortsätter utvecklas."

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Till nyhetsarkivet