Sveriges häftigaste handbollsklubb

Valter Chrintz förlänger med IFK Kristianstad

2018-12-07

Den 1 november 2017 kom debuten i Handbollsligan mot Eskilstuna Guif. I den nittonde matchminuten byter Ola Lindgren in den 17-årige Valter Chrintz. Tre minuter senare kommer första målet och när matchen är slut har kantspelaren gjort ytterligare tre mål och fick ta emot priset som matchens lirare.

Ett år senare är Valter Chrintz namnet på allas läppar. Med rötterna i Åhus Handboll har han gått hela vägen från IFK Kristianstads ungdomsled och vidare in i A-truppen.

Guldmedaljör och uttagen i All-star team i U-18 EM i somras, matchvinnare när IFK besegrade den regerande mästaren Montpellier, dubbla uttagningar i omgångens lag, framröstad till veckans spelare bland fansen och i de tre senaste Champions League-matcherna har 18-åringen dessutom varit IFK Kristianstads bäste målskytt.

En iskall talang med fötterna på jorden och näsa för mål.
Efter framgångarna i Europa startade ryktena om en utlandsflytt, men inte än. IFK Kristianstad kan nu berätta att vi kommit överens om en förlängning av kontraktet med Valter till 2021.

-Att Valter väljer att förlänga med oss betyder såklart jättemycket. 18 år gammal har han redan fått uppleva en hel del de flesta bara drömmer om. Han har haft en fantastisk höst med topparna i Champions League spelet, men viljan att hela tiden utvecklas tycker jag är det som utmärker honom mest. Samtidigt är det bra för hans utveckling att vara kvar ”hemma” ett tag till och fortsätta den resan han påbörjat. Att Valter så småningom är redo för större uppgifter är vi många som är överens om men 2 år i Colosseum kommer bara att ta honom närmre det målet, säger sportchefen Jesper Larsson.

Stående ovationer för sina insatser

Efter sina 8 mål mot Veszprém, med en viss Aprad Sterbik i målet röstades han fram till omgångens spelare i Champions League. Detta är första gången en spelare i IFK Kristianstad får denna utmärkelse och fick stående ovationer från Kristianstadspubliken inför hemmamatchen mot Hammarby.

-Jag fick gåshud av publikens hyllningar. Jag trodde aldrig att det skulle bli så uppskattat som det blev. Jag är otroligt tacksam för vår publik och att de är alltid där och ger oss energi, ett privilegium, säger Valter ödmjukt.

Varför väljer du att förlänga ditt kontrakt med Kristianstad?

-Det ska bli fantastiskt kul att fortsätta resan här i IFK Kristianstad. I Kristianstad känner jag trygghet och det är bra för min utveckling att stanna i klubben. Jag har mycket att lära innan det är dags att ta nästa steg. Nästa år tar jag studenten och ges då möjlighet att jobba och fokusera på handbollen på heltid. Något som jag är väldigt tacksam över, avslutar Valter.


Valter Chrintz
Född: 2000-04-26
Postion: Högersexa
Längd: 185 cm
Vikt: 84 kg
Aktuell: Har förlängt sitt kontrakt med IFK Kristianstad till 2021

Till nyhetsarkivet