Sveriges häftigaste handbollsklubb

Ola Lindgren lämnar IFK Kristianstad

2019-01-24

Efter långa diskussioner har klubben och Ola Lindgren kommit överens om att avsluta vårt samarbete i samband med omstarten på säsongen.

Det har hela tiden varit IFK Kristianstads önskan och självklara ambition att innevarande kontrakt med Ola Lindgren som gäller tom 30 juni 2019 skulle fullföljas. Efter långa diskussioner har klubben beslutat att gå Ola Lindgren tillmötes i hans önskan om att lämna klubben med omedelbar verkan.

Inför säsongen 17/18 skrevs en förlängning av det kontrakt IFK Kristianstad har med Ola Lindgren där båda parter hade möjlighet att diskutera en ytterligare förlängning eller gå nya vägar inför säsongen 2019/2020. Efter ett antal förhandlingar fann parterna ingen bra väg fram utan som tidigare meddelats kommer IFK Kristianstad att skriva kontrakt med ny tränare för säsongen 19/20. 

-Det har varit ett svårt beslut då vi har ett kontrakt med Ola för hela denna säsongen och det för oss hade varit den bästa lösningen att Ola fullföljt det. Nu har vi gått Ola tillmötes i hans önskan att lämna med omedelbar verkan och har en gemensam syn på det, säger Johan Cosmo ordförande i IFK Kristianstad.

-Vi är otroligt tacksamma för det Ola har tillfört föreningen och han kommer för alltid att vara inskriven i IFK Kristianstads historiebok för de insatser och resultat han har åstadkommit med vårt A-lag, avslutar Johan Cosmo.

-Det har varit en fantastisk tid i IFK Kristianstad men allting har ett slut. I den rådande situationen har vi kommit överens om att avsluta vårt samarbete nu och jag är glad att föreningen gått mig till mötes i frågan, säger Ola Lindgren

Tills ny tränare är klar kommer laget att ledas av assisterande tränaren Lars Olsson, Ulf Larsson (även tränare för IF Kristianstad) samt att Jesper Larsson kommer att stötta upp.

Ola kommer att avtackas offentligt vid ett senare tillfälle som klubben och Ola kommer överens om.

Till nyhetsarkivet