Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad, Gregor Ocvirk

2019-10-04

IFK Kristianstad förstärker truppen med den slovenske talangen Gregor Ocvirk. En av de största talangerna inom Europeisk handboll ansluter till klubben och kommer att spela med tröjnummer 9.

Niometersspelaren som fyller 21 år i december har sina styrkor i anfallsspelet där han har ett bra driv och ett väldigt fint skott, men klarar även av försvarsspelet.

”Grega” var starkt bidragande till att Slovenien vann guld i U20-EM 2018. Med sina 57 mål blev han turneringens bästa målskytt. I finalen mot Frankrike gjorde Ocvirk 11 mål och kom även med i All-star team.

Gregor Ocvirk är fostrad i Celje och efter succén i U20-EM, skrev han ett 2-årskontrakt med Champions League-mästarna, HC Vardar.

-Vi har under en längre tid haft ögonen på honom. En väldigt spännande spelare som både klarar av M9 och V9. När möjligheten nu fanns ville vi vara med och se om det var möjligt. Kontraktet med "Grega" är skrivet fram till sommaren 2022, så det är ingen kortsiktig lösning vi är ute efter, säger sportchefen Jesper Larsson

-Första gången vi såg honom var förra sommaren 2018, då han gjorde ett väldigt bra Europamästerskap. Efter det gick han till Vardar där det inte riktigt blev som tänkt. Han flyttade hem till Slovenien och spelade för Jeruzalem Ormoz. Sedan UVM i Spanien i somras har han varit klubblös, utvecklar Jesper.

I somras var han än en gång med i skytteligatoppen under U21-VM. Med sina 72 mål kom han på andraplats i skytteligan. Vid fyra matcher utsågs han även matchens bästa spelare.

Den här transfern hade inte varit möjlig att göra nu utan externa finansiärer. Vi är väldigt tacksamma mot Club 10 som har gjort en extra punktinsats och starkt bidragit till möjligheten att plocka in ”Grega” redan nu.

Gregor Ocvirk

Nationalitet: Slovenien

Född: 5 december, 1998.

Längd: 190 cm

Vikt: 89 kg

Position: V9 / M9

Tröjnummer: 9

Högerhänt.

Till nyhetsarkivet