Sveriges häftigaste handbollsklubb

Damlaget vann över Önnerediterna

2019-11-16

Under lördagen var det äntligen dags för damlaget att springa in i anrika idrottshallen igen. På andra sidan stod HK Önnerediterna vars funktion är att agera utvecklingslag till SHE-laget Önnered. Utvecklingslag innebär ofta unga, talangfulla och välutbildade handbollsspelare och så var fallet även idag. En jämn inledning av matchen men efter en tidig timeout kunde IFK-tjejerna gå ifrån till några bollars ledning i halvtid. Under halvtidsvilan justerades några taktiska detaljer i IFK: spel, framförallt i försvarsspelet vilket ledde till att man endast släppte in 6 spelmål i andra halvlek. Glädjande var även att Alicia Nilsson (född 2002) fick göra sitt första A-lagsmål när hon kontrade in 16-11 i början av andra halvlek.

Mattias Johansson:
"Återigen en gedigen laginsats. Stabil på alla sätt och vis. Idag var vi med från första sekund, även om vi inte fick maximal utdelning varken framåt eller bakåt under den första kvarten. På det stora hela är jag väldigt nöjd. Nästa vecka blir en tuff match när vi möter IFK Örebro på hemmaplan, så jag hoppas att publiken sluter upp. Vi kommer göra vårt bästa för att göra det till en sevärd match."

IFK Kristianstad-HK Önnerediterna 26-16 (13-9)
Anna Olsson 5, Hedda Jansson 4, Wilma Gustafsson 4, Julia Isberg 4, Kajsa Lundin 2, Hannah Wandås 3, Thea Hansson 1, Ebba Carlsson 1, Cecilia Cosmo 1, Alicia Nilsson 1

Nästa hemmamatch är mot IFK Örebro söndagen den 24/11 15.00 i A-hallen

Till nyhetsarkivet