Sveriges häftigaste handbollsklubb

Henningsson lämnar för spel i Bundesliga

2019-12-17

IFK Kristianstad kan berätta att Philip Henningsson lämnar klubben i sommar för spel i Bundesliga. 24-åringen kom till Kristianstad 2015, där han till en början tränade med Kristianstad men var utlånad till IFK Ystad för spel. Philips utvecklingskurva under sin tid i Kristianstad stigit för varje säsong och nu belönas han med spel i en av världens bästa ligor.

Under de senaste säsongerna har IFK Kristianstad utvecklat en rad av spelare som sedan tagit klivet ut i de europeiska proffsklubbarna. Philip Henningsson är en spelare som haft en fantastisk utveckling i den brandgula tröjan. I januari ingår vänsternian i den trupp som ska representera Sverige i EM på hemmaplan.

-”Pillan” är en spelare alla lag hade varit glada att ta emot så vi gratulerar Wetzlar till inte bara en bra handbollsspelare, utan även en till en bra kille med härlig karaktär. Vi hade gärna behållit honom i Kristianstad men förstår hans önskan att testa sitt kunnande i Bundesliga. Han har haft en otrolig utveckling hos oss och önskar honom ett stort lycka till i den gröna tröjan, säger sportchefen Jesper Larsson.

IFK Kristianstad tappar en mycket duktig handbollsspelare och en väldigt omtyckt person. Både bland lagkompisarna och hos våra supportrar. Vice kaptenen som har skrivit på för HSG Wetzlar där han blir klubbkamrat med de tidigare Kristianstadsspelarna Anton Lindskog och Kristian Björnsen

-Det var ett väldigt tufft beslut att lämna Kristianstad efter 4 år i klubben. Det har varit fantastiska år och det har alltid och kommer alltid vara en obeskrivlig känsla att springa in i Arenan. Jag har alltid drömt om att få spela i Bundesliga och det ska bli väldigt kul att få mäta sig med de bästa spelarna vecka efter vecka! Men det är några månader kvar tills dess och vi har några saker kvar att göra innan det är dags för flytt, där finns ett SM guld som vi ska göra allt för att ta hem där det hör hemma, säger Philip Henningsson.

Henningssons kontrakt med HSG Wetzlar börjar att gälla från och med juli 2020.

IFK Kristianstad önskar Philip all lycka i sin nya klubb.

Philip Henningsson

Position: V9
Högerhänt
Längd: 196 cm
Vikt: 100 kg
Född: 1995-06-14
Tidigare klubbar:
IK Lågan, IFK Ystad,

Till nyhetsarkivet