Sveriges häftigaste handbollsklubb

Teitur Einarsson och Alfred Ehn förlänger med IFK Kristianstad

2019-12-19

Under torsdagens livesändning på Facebook med våra tränare Björn Sätherström och Ljubomir Vranjes kunde IFK Kristianstad presentera att Teitur Einarsson och Alfred Ehn förlänger sina kontrakt med klubben.

Alfred Ehn

Sportchefen Jesper Larsson:
-Affe kom till IFK när det stod klart att Viktor skulle operera höften. Hans målfarlighet och snabbhet är hans vassaste vapen, men han är användbar på många positioner och det får vi se ytterligare 2 säsonger i Kristianstad Arena.

Position: Vänstersex
Högerhänt
Längd: 188 cm
Vikt: 87 kg
Född: 1994-10-22
Tidigare klubbar:
Lidköping HK, IFK Skövde
Aktuell: Skrivit ett nytt 2 års-kontrakt med IFK Kristianstad

Se intervjun med Alfred där han berättar mer om sina tankar kring förlängningen.

Teitur Einarsson

IFK Kristianstad har förlängt kontraktet med hårdskjutande högernian Teitur Einarsson, det nya kontraktet med 21-åringen gäller fram till juni 2022.

Stortalangen från Island kom till IFK Kristianstad från Selfoss sommaren 2018. Då jagades högernian av klubbar från både Danmark och Tyskland men valde IFK Kristianstad. En av anledningar till valet var att IFK Kristianstad de senaste åren varit duktiga på att utveckla spelare som sedan tagit klivet ut till de största klubbarna i Europa.

Efter en stark höstsäsong är situationen väldigt likt sommaren 2018, flera klubbar ville ha Teiturs signatur men högernian väljer att stanna i Kristianstad.

-Teitur var ett råämne när han kom förra sommaren. Även om det blev skralt med speltid i början har han succesivt utvecklats till en nyckelspelare. Vi är väldigt glada att Teitur fortsätter i IFK och vill ta ett par kliv till innan det är dags för större uppgifter, säger sportchefen Jesper Larsson

Sedan Stig Tore Moen lämnade klubben har Teitur Einarsson agerat förstaval på högernio-positionen. Under hösten har vi sett enorm utveckling hos den unge islänningen och varit en Handbollsligans bästa på sin position. Framåt har Teitur alltid haft sin starkaste kort, under höstsäsongen har Einarsson utvecklat sitt försvarsspel och även blivit bättre på att värdera sina lägen på ett mycket bättre sätt.

Som ung var Teitur även en lovande spjutkastare då han som 13-åring satte han isländskt rekord och skottarmen är fortfarande hans starkaste vapen. Med sina 78 mål i Handbollsligan leder han den interna skytteligan.

Teitur Einarsson
Position: Högernia
Vänsterhänt
Längd: 190 cm
Vikt: 92 kg
Född: 1998-09-23
Tidigare klubbar:
UMF Selfoss
Aktuell: Skrivit ett nytt 2 års-kontrakt med IFK Kristianstad.

Till nyhetsarkivet