Sveriges häftigaste handbollsklubb

Gustaf Banke återvänder till IFK Kristianstad

2020-01-24

Lagbygget för den kommande säsongen fortsätter, IFK Kristianstad kan presentera att Gustaf Banke kommer att återansluta till IFK Kristianstad till sommaren. Målvakten med Åhus Handboll som moderklubb kommer att bilda målvaktspar tillsammans med Espen Christensen.

Gustaf har tagit stora kliv i sin utveckling de senaste åren, för ökad speltid har den unge målvakten varit utlånad till HIF Karlskrona denna säsong. Kontraktet med Gustaf sträcker sig över två säsonger.

-När Gustaf blev utlånad till Karlskrona visste vi inte riktigt hur det skulle se ut inför kommande säsong. En option var att låta honom stanna i Blekinge, en annan var som det nu blir att plocka tillbaka honom till IFK Kristianstad. En lokal kille som fortfarande utvecklas och som vi har förhoppningen på att han kan lära en hel del av sin nya kollega Espen Christensen. Gustaf har redan visat att han klarar av att hantera stora uppgifter och vi hoppas att han tar stora kliv de kommande säsongerna, säger sportchefen Jesper Larsson.

Säsongen i Karlskrona startade i dur, med 11 nya spelare i truppen flöt inte spelet till en början men nu är laget på uppgång igen. Till sommaren går flyttlasset Kristianstad och Gustaf ser fram emot en återkomst till Kristianstad Arena.

-Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka, jag ser verkligen fram emot att spela inför supportrarna. Jag växte upp på läktaren och det är en barndomsdröm att nu få vara en del laget. Jag tror vidare att jag får en bra läromästare i Espen Christensen som besitter mycket rutin som jag kan lära mig mycket av, avslutar Gustaf.

Gustaf Banke

Position: Målvakt
Högerhänt
Längd: 191 cm
**Vikt: ** 98 kg
Född: 1999-01-07
Tidigare klubbar:
Åhus Handboll, IFK Kristianstad, HIF Karlskrona (lån)

Till nyhetsarkivet