Sveriges häftigaste handbollsklubb

Leo Larsson går vidare i en civil karriär

2020-01-24

Sommaren 2014 anslöt den leende målvakten till IFK Kristianstad från Ystads IF. Under sina år i klubben har Leo varit med om en häftig resa och blivit en av våra största profiler i modern tid. Leo som nu är inne på sin sjätte säsong i klubben har varit med att vinna 5 seriesegrar, 4 SM-guld och spel i världens största klubblagsturnering – EHF Champions League. Efter denna säsong väljer han att gå vidare i en civil karriär.

Leo är en målvakt som alltid spelat med publiken och säsongen 2014/2015 röstades han fram till säsongens spelare av Södra Kurvan. Med sin akrobatiska spelstil, snabba utkast och inlevelse till sporten blev han snabbt populär hos supportrarna.

-Leo har varit här i 6 säsonger och det har varit de mest framgångsrika åren i klubbens historia. Leos utveckling har varit väldigt häftig att följa så det känns konstigt att han inte kommer att vara en fast del av IFK Kristianstad framöver. Att han nu går över i den civila karriären är inte konstigt och kommer inte som en överraskning för oss, det har vi haft med i beräkningen hela hans tid här. Vi har kommit överens om att han kan hoppa in på en ”stand-by” basis om något skulle hända så han slutar ju inte helt. Kanske kommer han tillbaka till elithandbollen en dag, säger sportchefen Jesper Larsson.

Vi tackar Leo för alla fantastiska minnen, men innan det är dags att gå vidare har vi en häftig vår att vänta. Och vi hoppas du får avsluta på absolut bästa sätt!

Leos egna ord:

Dagen jag fasat över är tyvärr kommen då jag måste meddela att jag ska avluta min handbollskarriär till våren och där med inleda min civila karriär i vårt familjeföretag på heltid. Det är ett väldigt tungt beslut eftersom handboll är mitt liv och IFK Kristianstad har blivit som en familjemedlem.
Under min fantastiska tid i IFK Kristianstad har jag fått massvis med underbara minnen som jag kommer bära med mig resten av livet. Jag har fått äran att spela med väldigt många fantastiska spelare, haft världens kanske bästa tränare och haft en publik som får rygghåren att resa sig varje vecka.

Anledningen till mitt beslut är att vid sidan om handbollen har jag alltid haft en dröm om att få jobba tillsammans med mina föräldrar och det är en möjlighet jag inte vill missa. Tyvärr går det inte att kombinera med handbollen då jag inte tummar på att ge 100%. Jag kommer med största intresse följa mitt kära IFK Kristianstad i framtiden och önskar alla i och runt föreningen ett STORT lycka till!

Jag är väldigt tacksam över att Mats Samuelsson och Jesper Larsson trodde på mig och ville ha mig till Kristianstad för 5,5 år sedan. Jag är också väldigt tacksam över att Ola Lindgren och Ljubomir Vranjes har lärt mig allt om professionalism, beslutsamhet och hårt arbete.
Men jag är kanske mest tacksam över att supportrarna har lärt mig vad riktig klubbkänsla innebär. Jag är så glad över att ni har öppnat er famn och jag är väldigt stolt över att vara en del av den orangea familjen.

Slutligen vill jag tacka mina föräldrar som alltid funnits där för mig och som sett varenda handbollshall från Eskilstuna till Vitryssland. Att bo och vara tillsammans med en handbollsspelare är inte alltid så lätt, så till dig Jennie vill jag av hela mitt hjärta tacka för att du stöttat mig i både goda och tuffa tider. Ni tre har tillsammans sett till att jag har haft de absolut bästa förutsättningar att prestera på handbollsplanen.

Jag är mer taggad än någonsin inför vårsäsongen och jag vill inget hellre än att min avslutande säsong ska krönas med mitt femte SM-guld. Vägen är lång och målet är glasklart. För att jag ska klara av att nå mitt mål så behövs givetvis du. Jag vill vinna till varje pris och jag vill vinna tillsammans med dig på läktaren.

Tack för allt!
Jag är orange!
Leo Larsson

Till nyhetsarkivet