Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad, Frida Tegstedt

2020-02-20

Frida Tegstedt är 33 år gammal och har vunnit 8 SM-guld med Sävehof, varit proffs i Tyskland och Frankrike samt spelat över 50 landskamper. I november 2019 avslutade Frida sin spelarkarriär i Önnereds HK och avtackades i Partille Arena. Därefter gick flyttlasset till Åhus och nu är Frida klar för IFK Kristianstad - som tränare. Hon kommer att ingå i ledarstaben kring U-elit dam.

Mattias Johansson:
"Jag hörde diffusa rykten i höstas om att en f.d. Sävehofspelare flyttat till Åhus, så efter lite efterforskningar så lyckades jag få tag på Fridas nummer. Sedan dess har vi haft regelbunden kontakt och jag är otroligt glad att vi lyckats locka till oss hennes kompetens och erfarenhet. Jag ser fram emot att få ha med Frida i ledarstaben. Det kommer ge våra tjejer otroligt mycket."

Frida Tegstedt:
”Att få fortsätta med handbollen i någon form var en önskan när jag flyttade till Skåne. Kristianstad som stad andas handboll och att vara en del av det känns spännande. Efter kontakt med Mattias en tid gick det ganska snabbt att vilja hoppa på resan som IFK’s damlag aspirerar på. Unga tjejer med ambitionen att bli duktiga handbollsspelare och med en stor klubb i ryggen, det kan ju inte bli annat än roligt!”

Till nyhetsarkivet