Sveriges häftigaste handbollsklubb

Johan Nilsson återvänder till IFK Kristianstad

2020-03-06

Johan Nilsson lämnar IFK Ystad och flyttar hem till Kristianstad efter denna säsong. IFK Kristianstad är glada över att kunna meddela att vänsternian återvänder till klubben till sommaren. Kontraktet med Kristianstadssonen är på 2 + 1 år.

24-årige Johan Nilsson återvänder till IFK Kristianstad efter lite mer än fyra säsonger i IFK Ystad. Johan kom till IFK Kristianstad från Näsby IF som A-pojk. Under säsongerna 2014/2015 och 2015/2016 ingick han i IFK Kristianstads A-trupp.

För ökad speltid och utvecklingsmöjligheter lånades Johan ut till IFK Ystad i december 2015. En utlåning som sedermera blev en permanent övergång 2016 och sedan dess har vänsternian utvecklats till att bli en av IFK Ystads viktigaste spelare.

-När Johan flyttade från Kristianstad till Ystad, gjorde han det för att få speltid. En spelare som gått den långa vägen. Hans utveckling har gått stadigt uppåt och nu när han kommer tillbaka är han en etablerad 2-vägs spelare. Hans attityd till träning har alltid varit bra och med hans erfarenhet får vi in en spelare som känner till både IFK Kristianstad och ligan väldigt bra. Det känns skönt att vi får hem en spelare med stort orange hjärta, säger sportchefen Jesper Larsson.

Johan har kämpat hårt i det tysta och visat prov på en otrolig träningsvilja och en målmedvetenhet som har tagit honom till Handbollsligan. En kämpe, som sliter och krigar på oavsett vad som händer honom eller hans omgivning. Vänsternian med ett bra skott och som även kan spela trea i försvaret.

-Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka och jag ser fram emot det. Extra roligt att få komma tillbaka till hemstaden och få spela på sin hemmaplan. Ska bli kul att få en tränare som Ljubomir Vranjes och hans sätt att se på handboll och få en chans att utvecklas under honom. Björn känner jag sedan innan och jag vet att jag kan lära mig mycket av honom också, avslutar Johan.

Johan Nilsson

Född: 1995-08-23
Längd: 192 cm
Vikt: 93 kg
Moderklubb:
Tidigare klubbar: Näsby IF, IFK Kristianstad, IFK Ystad
Position: Vänsternia, Mittnia

Till nyhetsarkivet