Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen hem Markus Olsson

2020-05-07

2015 sköt vänsternian IFK Kristianstad till det första SM-guldet i modern tid efter en rysarfinal i Scandinavium. Efter fem år som utlandsproffs återvänder Markus Olsson till IFK Kristianstad.

IFK Kristianstad är glada att välkomna Markus Olsson tillbaka till föreningen. Kontraktet med den explosive vänsternian gäller från sommaren 2020 och är skrivet på 2 + 1 år. Coronapandemin är och har varit ett hårt ekonomiskt slag för vår förening och externa finansiärer har möjliggjort denna värvning.

-När Markus i vintras signalerade att han kunde tänka sig att flytta hem, var det självklart för oss att hitta en lösning på det. Första hemvändaren som han är. Vår känsla är att han fortfarande är hungrig på att vinna och hjälpa oss med att förverkliga våra målsättningar. Han är en berikning både för IFK Kristianstad och Handbollsligan, säger sportchefen Jesper Larsson.

Han kom till Kristianstad som 18-åring, under sina år i IFK Kristianstad fick han vara med på en häftig resa från Allsvenskan till 3 SM-finaler och klubbens första guld på 62 år. I SM-finalen 2015 mot Alingsås var Olsson ostoppbar och direkt avgörande till guldet med sina 11 mål på tretton skott.

Efter guldet i Scandinavium gick flyttlasset utomlands, först 3 säsonger i danska Skjern och sedermera 2 säsonger i franska Fenix Toulouse. Nu återvänder han till klubben där karriären tog fart, vi hälsar Markus varmt välkommen tillbaka till Kristianstad.

Se SM-finalen från 2015 här >>

Markus Olsson

Född: 31 mars 1990
Längd: 188 cm
Vikt: 92 kg
Position: Vänsternio
Landskamper/mål: 62/116
Landslagdebut: 2012
Mästerskapsdebut: 2015 (VM i Qatar)
Klubbar: Karlshamns HF, IFK Kristianstad, Skjern Håndbold, Fenix Toulouse.
Aktuell: Återvänder till IFK Kristianstad till sommaren.

Till nyhetsarkivet