Sveriges häftigaste handbollsklubb

Helge Freiman lämnar IFK Kristianstad

2020-11-23

Helge Freiman värvades till IFK Kristianstad inför säsongen 2017/2018 från tyska GWD Minden. Efter tre säsonger i den brandgula tröjan står det nu det klart att Helge kommer att lämna Kristianstad för spel i Alingsås HK.

Helge är en spelare med bra blick för spelet och som tar stort ansvar på planen, vid sidan om är det väldigt varm och omtänksam person. Under sina år i IFK Kristianstad fick den Stockholmsbördige mittnian för första gången tävla i Champions League och våren 2018 fick hann vinna sitt första SM-guld.

-Förra året när det var klart att Helge skulle opereras kom vi överens om att vi skulle avvakta hans rehab och se om det fanns möjligheter att stanna här. Tyvärr har vi i dagsläget prioritet på en annan position som vi försöker lösa. Helge har varit en del småskadad under sin tid här men väldigt nyttig. Alltid gett 100% på såväl träning som match och oerhört proffsig i sin inställning. Vi önskar Helge all lycka och framgång i sin vidare karriär, säger sportchefen Jesper Larsson.

Helge har under hela sin tid i klubben varit otroligt professionell och trots skadebekymmer har han alltid gett 100%. Kontraktet med Alingsås HK börjar att gälla med omedelbar verkan.

Helges egna ord:

-Jag är jätteglad för min tid i IFK Kristianstad. Jag har trivts oerhört bra i föreningen och har haft tre roliga och lärorika år här i klubben. Det finns många härliga minnen jag tar med mig, där SM-guldet 2018 väger tyngst. Under tiden i Kristianstad har jag dessutom fått vänner för livet. Till sist vill jag även passa på att tacka alla fantastiska supportrar som stöttar oss, det är ni som gör livet som handbollsspelare väldigt häftigt.
Jag önskar klubben stort lycka till!

Vi tackar Helge för hans tid i klubben och önskar honom ett stort lycka till i sin framtida karriär.

Helge Freiman

Position: Mittnio
Högerhänt
Längd: 188 cm
Vikt: 94 kg
Född: 1992-02-26
Tidigare klubbar:
Lidingö,IFK Tumba, Eskilstuna Guif, GWD Minden.
**Aktuell: ** Klar för Alingsås HK.

Till nyhetsarkivet