Sveriges häftigaste handbollsklubb

Halén förlänger och Leo gör comeback

2020-11-26

Idag kan vi med glädje berätta två roliga nyheter. Anton Halén förlänger sitt kontrakt med IFK Kristianstad och Leo Larsson gör comeback.

Sommaren 2018 anslöt Anton Halén till IFK Kristianstad från Frisch Auf Göppingen. Nu kan vi berätta att Anton, som är inne på sin tredje säsong i klubben har nu förlängt sitt kontrakt med ytterligare 3 säsonger.

-Skönt att kunna signa ligans bästa högersexa för 3 nya år! Anton har många positiva egenskaper, förutom att han är väldigt bra då, lojal, träningsvillig och ödmjuk. Vi kommer att ha stor nytta av honom kommande säsonger också, säger sportchefen Jesper Larsson

Anton är en bra kontringsspelare, bra i läget och ett brett skottregister. Med sina 49 mål i Handbollsligan ligger han på andra plats i den interna skytteligan.

-Både jag och familjen trivs jättebra här i Kristianstad. Jag är väldigt glad att jag får vara kvar och utvecklas ytterligare i denna klubb, säger högersexan som fyller 30 på lördag.

Leo gör comeback

I våras la han handbollsskorna på den berömda hyllan för att satsa på en civil karriär. Men efter att Espen Christensen skadat knäet mot Alingsås HK rycker Leo in under perioden då Espen är borta.

Leo Larsson behöver egentligen ingen längre presentation då han under sina år i IFK Kristianstad satt stora avtryck hos supportrarna. Sommaren 2014 anslöt målvakten till föreningen och i november samma år kastades han in i hetluften borta mot Hamburg, resten är historia.

Leo själv om att komma tillbaka:
-Jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka. Det har varit och är en stor abstinens att vara utan Kristianstadspubliken. När frågan kom var det omöjligt för mig att tacka nej, även om det sätter prov på att få ihop livspusslet. Jag hoppas att jag kan bidra till laget under tiden då Espen kommer att vara borta och att jag redan på tisdag kan bidra så att vi tar två poäng mot Tatran Presov.

Leo med fyra SM-guld för IFK Kristianstad kliver direkt in i truppen och kommer att bilda målvaktspar tillsammans med Gustaf Banke.

-Redan förra vintern när Leo bestämde sig för att sluta lovade han att vara standby om det hände något. Nu är han mitt uppe i familjebusinessen och vi är väldigt tacksamma att han ställer upp. Inget ont om Rene men vi behöver lite rutin och det har Leo i massor, avslutar Jesper Larsson

Namn Anton Halén Leo Larsson
Position Högersexa Målvakt
Längd 192 cm 188 cm
Vikt 92 kg 93 kg
Född 1990-11-28 1990-10-16
Aktuell Har förlängt kontraktet med IFK Kristianstad i ytterligare 3 år Gör comeback i IFK Kristianstad
Till nyhetsarkivet