Sveriges häftigaste handbollsklubb

"Ludde" förlänger med IFK Kristianstad

2021-02-08

IFK Kristianstad är glada att meddela att föreningen har förlängt kontraktet med Ludvig Jurmala Åström ytterligare två säsonger. Den 21-årige mittsexans nya avtal gäller till och med 2024.

Sommaren 2017 gick flytten från Tyresö Handboll till Skåne och IFK Kristianstad. Jurmala är nu inne på sin tredje säsong i IFK Kristianstad, en fysisk och storväxt mittsexa. En spelare som har framtiden för sig. Med sin storlek och vilja tror vi väldigt mycket på honom kommande säsonger.

Jesper Larsson, Sportchef:
-”Ludde” var en rådiamant när han kom till klubben för 3 år sedan, och har utvecklats i den takt vi förväntat oss. Han har de egenskaper som krävs för att bli riktigt bra och har redan kommit en bra bit på vägen. Vi räknar med att han kommer att ha samma takt och kurva som hittills. Han kommer bli en viktig spelare i IFK Kristianstad de kommande åren, säger Jesper.

Ludvig Jurmala Åström:
-Jag är väldigt glad att jag fått förtroende från klubben att förlänga 2 år till. Jag trivs väldigt bra i klubben och i staden, Kristianstad har blivit hemmaplan för mig. Jag känner att jag tar steg framåt och har jag fått växa och fått en större roll på både matcher och träningar.

-Jag tror att jag kommer att ta ytterligare kliv i min utveckling här i Kristianstad där vi har bra träningsmöjligheter och jag har fortfarande mycket att lära av de mer rutinerade spelarna och är väldigt tacksam för deras hjälp.

-Till sist vill jag passa på att hylla våra supportrar. Just nu är det tomt att spela utan vår publik, enligt mig Sveriges bästa handbollspublik. Jag saknar vår åttonde spelare och hoppas att få spela i kokande Kristianstad Arena igen inom en snar framtid.

Ludvig JURMALA ÅSTRÖM #25

Position: Mittsexa
Högerhänt
Längd: 196 cm
Vikt: 118 kg
Född: 1999-12-29
Tidigare klubbar:
HK Tyrold, Silwing Troja, Tyresö Handboll
Aktuell: Förlängt sitt kontrakt med IFK Kristianstad

Till nyhetsarkivet