Sveriges häftigaste handbollsklubb

Hampus Henningsson förstärker IFK Kristianstad

2021-02-14

IFK Kristianstad kan berätta att vi tagit in högernian Hampus Henningsson på lån för resten av säsongen. Detta för att avlasta Teitur Einarsson som idag är ensam på sin position. Hampus ansluter till truppen med omedelbar verkan och är spelklar till fredagens möte mot IFK Ystad.

Hampus fostrades i IK Lågan där han spelade tillsammans med kusinen Philip Henningsson. Under Tomas Axners ledning tog karriären sedermera fart i Lugi där han var en bärande spelare. En tvåvägsspelare med sina största styrkor i försvarsspelet och är en spelare som gillar det fysiska spelet. Högernian har även fått chansen i ligalandslaget.

-Det ska bli att spela i Handbollsligan igen och testa på något nytt, dock är det väldigt tråkigt att det är utan publik. Jag hoppas att jag kan bidra med storlek bakåt och attityd. Framåt har jag en spelstil som kanske mer gynnar mina lagkamrater än mig själv, där jag försöker sätta andra i bra i lägen. Hoppas även att jag ska kunna bidra med lite ny energi och glädje, säger Hampus.

-Vi har en jättebra dialog med Vinslöv och när vi ställde frågan hade de inga invändningar. Hampus känner vi sen hans tid i Lugi och just att han har spelat på en hög nivå tidigare vilket är en fördel. Hampus är tänkt att avlasta Teitur och komma in med fysik i defensiven. Vi är väldigt tacksamma för att Vinslöv gav oss den här möjligheten, avslutar Sportchefen Jesper Larsson.

Hampus Henningsson

Position: Högernio
Vänsterhänt
Längd: 200 cm
Vikt: 107 kg
Född: 1995 -01-02
Tidigare klubbar: IK Lågan, H65 Höör, Lugi, Vinslövs HK
Aktuell: Lånas in till IFK Kristianstad för resten av säsongen.

Till nyhetsarkivet