Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad Felicia Johansen

2021-03-01

Målvakten Felicia Johansen blir fr.o.m säsongen 2021/2022 en IFK Kristianstad-spelare. Hon är född 2000 och fostrad i H65 Höör. Dock har hon haft time-out från handboll under säsongen 2020/2021, men innan dess var hon tredjemålvakt i SHE-laget och gjorde en del inhopp i Sveriges högsta liga. När U20-landslaget skulle samlas för ett sista läger på Bosön förra våren så var Felicia uttagen som en av tre målvakter, men pga pandemin blev lägret inställt.

Mattias Johansson:
"Det här är en lösning som vi är mer än nöjda med. Jag följde Felicia på nära håll under mina två första säsonger i H65. Det är inte lätt att slå sig in i det laget med två väldigt bra målvakter framför sig, men när Felicia fick chansen så gjorde hon det verkligen bra. Efter att ha haft en paus från handbollen så upplever jag henne som riktigt taggad på att komma igång igen. Hos oss får hon dessutom chansen att fortsätta arbeta med den duktiga målvaktstränaren Mikael Salomonsson. Felicia passar perfekt in i lagets åldersstruktur och är en social tjej, så hon kommer bli en i gänget väldigt snabbt."

Felicia Johansen
"Jag blev väldigt positivt överraskad när Mattias hörde av sig. Eftersom jag egentligen hade valt att ta en paus, blev jag förvånad över hur starkt mitt sug för en comeback i handbollen var, och det bekräftade att IFK var rätt val. IFK känns som en intressant och spännande klubb. Jag har redan spenderat lite tid med tjejerna och de verkar verkligen vara ett gött gäng och ska bli superkul att få spela med dem. Ser även fram emot att lära mig av Mattias. Ett stort plus var också att jag får fortsätta jobba tillsammans med Mikael Salomonsson. Jag är superpeppad på att komma igång igen och spela kommande säsong!"

Till nyhetsarkivet