Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen till IFK Kristianstad, Besard Hakaj

2021-04-15

IFK Kristianstad är glada att presentera Besard Hakaj som ny spelare i klubben. Den 31-årige mittsexan har skrivit på ett avtal som sträcker sig över två säsonger. Avtalet börjar att gälla i juli 2021.

Besard föddes i Montenegro, men har bott i Norge större delen av sitt liv. Mittsexan med åtta landskamper för Norge kommer senast från danska Ribe-Esbjerg, där han varit en tongivande spelare. En kraftfull tvåvägs-spelare med attityd och rutin.

Blivande tränaren Jonas Wille har haft Besard som spelare tidigare. Först två säsonger i norska Halden när han var ganska ung och senare en halv säsong i HC Midtjylland i den danska ligan.

–Vi visste tidigt att Adam (Nyfjäll) skulle lämna oss och vi har tittat brett på vad vi behövde ha in, men vi var överens om att det måste vara en 2-vägs spelare.
I Besard får vi in en rejäl och rivig m6 som har spelat många år i danska ligan. Att Jonas och han har jobbat tillsammans tidigare spelade stor roll i beslutet, säger sportchefen Jesper Larsson.

-Besard är en mittsexa med en extrem fysik. Med sin styrka och storlek är han bra på att dela upp försvaret i det offensiva spelet och starkt i duellspelet defensivt. Han har en underbar personlighet och attityd som jag är säker på att publiken i Kristianstad kommer att uppskatta, säger blivande tränaren Jonas Wille.


Besard Hakaj

Ålder: 31 (född 1990-03-01)
Position: Mittsex
Längd: 194 cm
Vikt: 118 kg

Tidigare klubbar:
Asker Skiklubb,
Haslum HK,
Sönderjyske,
Skanderborg,
HC Midtjylland,
Århus Håndbold
Ribe- Esbjerg

Till nyhetsarkivet