Sveriges häftigaste handbollsklubb

Rutinerad spelmotor till IFK Kristianstad

2021-08-18

Zoran Bozic skadade sig i träningsmatchen mot danska Sönderjyske. Ett avslitet främre korsband medföljer att den kreativa mittnian kommer att vara borta från spel hela säsongen 21/22. I och med Zorans skada har vi under en process letat efter en ersättare med rätt profil och egenskaper.

Därför är vi väldigt glada att kunna presentera att vi nu gjort klart med spelfördelaren Vasja Furlan som ansluter till IFK Kristianstad med omedelbar verkan. Furlan ansluter från franska Chartres och har en gedigen erfarenhet från spel i etablerade klubbar och ligor.

-Jag känner till Vasja sedan tiden då han spelade i Norge. Jag hade honom aldrig själv som spelare men har mött honom flera gånger då jag tränade Halden. Det viktigaste för mig när vi rekryterar en ny spelare är att det är en spelare med rätt attityd och personlighet som passar in i gruppen. Detta är ingen Youtube-värvning utan vi har gjort en stor research på hur han är både som spelare men framförallt som person. De som jag pratat med har pratat extremt gott om honom, säger tränaren Jonas Wille.

35-årige Furlan är född i Slovenien och har under sin karriär representerat klubbar som Celje (Slovenien), HC Follo (Norge), Tatran Presov (Slovakien), US Ivry och Chartres (båda Frankrike). En duktig man-man spelare samtidigt som har förmågan att spela strategiskt med sina ytternior och mittsexa, men kan även gå på eget avslut.

Under onsdagen gick Vasja igenom IFK Kristianstads läkarundersökning och kontraktet med IFK gäller säsongen ut. Imorgon, torsdag gör han sin första träning med laget.

-Vasja besitter en profil som passar in på våra krav, både på ett personlig plan och som handbollsspelare. Han har en stor rutin efter många år av internationellt spel samt är van vid att ta ett stort ansvar, avslutar Wille.

Vasja Furlan

Född: 28 juli 1986
Nationalitet: Slovenien
Längd: 185 cm
Vikt: 86 kg
Klubbar:
HC Gold-Club (2003-2007), Slovenien
HC Celje (2007-2009), Slovenien
Maribor Branik (2009-2011), Slovenien
HC Follo HK(2011-2013), Norge
Tatran Presov (2014-2015), Slovakien
US Ivry (2016-2019), Frankrike
Chartres (2020-2021) Frankrike
IFK Kristianstad (2021-

Till nyhetsarkivet