Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen Matias Helt Jepsen

2021-09-08

Planeringen för framtiden fortsätter och nu är det klart att Matias Helt Jepsen ansluter till IFK Kristianstad inför säsongen 2022-2023 på ett 2-års kontrakt.

Sedan säsongen 2018 har Matias representerat IFK Skövde och gjorde succé direkt. Premiärsäsongen utsågs han till ligans värdefullaste mittnia. Säsongerna 2018-2020 tränades mittnian av Jonas Wille. Nästa säsong korsas deras vägar igen.

-Det var inget lätt val för mig och min familj eftersom vi trivs väldigt bra i Skövde, men efter många funderingar och tankar var min magkänsla att jag verkligen vill jobba med Jonas igen. Jonas är en unik ledare och en ”galen norrman”, som jag har en speciell relation till. Samtidigt är Kristianstad en stor handbollsmakt med upp till 5000 orangea i publiken som förväntar sig guld. Den utmaningen ser jag mycket fram emot, säger Matias Helt Jepsen.

Jesper Larsson, Sportchef:
-Vi var tidigt ute och la en plan på vilka spelare som skulle passa i IFK och Matias kom tidigt på tal. Jonas var tydlig med att han gärna ville arbeta med Matias igen och det ska bli väldigt spännande att se honom i IFK kommande år.

Matias är en playmaker som har sin främsta styrka i att sätta sina medspelare i lägen, med ett klokt avvägt passningsspel och tempoväxlingar. Han har varit starkt bidragande till att Skövde etablerat sig i toppen av Handbollsligan.

Jonas Wille, huvudtränare:
-Matias är en playmaker med extremt goda taktiska färdigheter och som är expert på att skapa flow och timing för sina medspelare. Samtidigt är han målfarlig själv. Med sin erfarenhet och fina personlighet kommer Matias att fungera utmärkt som mentor till våra unga supertalanger Isak och Zoran. Jag ser verkligen fram emot att jobba med Matias igen.

Matias Helt Jepsen

Född:1988-03-13
Längd:186 cm
Vikt: 95 kg
Position: Mittnio
Nationalitet: Danmark
Tidigare klubbar:
Herning,
TTH Holstebro,
Midtjylland,
AG Köpenhamn,
Fredericia,
Skanderborg,
Ribe-Esbjerg,
Amicita Zürich, Tirol,
IFK Skövde
Aktuell: Ansluter till IFK Kristianstad inför säsongen 2022-2023 på ett 2-års kontrakt

Till nyhetsarkivet