Sveriges häftigaste handbollsklubb

Johan Nilsson lånas ut

2021-09-13

IFK Kristianstad kan meddela att Johan Nilsson lånas ut till danska Mors-Thy fram till årskiftet.

-Så som truppen ser ut nu, så har vi tre vänsternior som håller väldigt hög kvalitet och när Mors-Thy kom med frågan om att låna ut Johan till jul så pratade vi internt om det. Vi tycker att det är en bra investering för både Johan och IFK Kristianstad. På det sättet kommer alla, Markus, Philip och Johan, att få stora roller och därmed bra utveckling så att vi kan vara som starkast in mot sista halvan av säsongen.Det blir spännande att följa Johan i danska ligan och jag ser fram emot att få tillbaka honom flera erfarenheter rikare i januari, säger Jonas Wille

Denna lösningen innebär ingen sportslig risk för oss i och med att vi enligt utlåningsavtalet har möjlighet att när som helst plocka hem honom om det skulle uppstå skador hos oss.

-Jag håller med Jonas till 100%, det blir en win-win att låna ut Johan. Han, precis som de andra niorna behöver speltid och när Johan själv ville göra detta, hittade vi snabbt en lösning. Det ska bli oerhört kul att se Johan i den danska ligan. Han kommer garanterat inte att göra bort sig, säger Sportchefen Jesper Larsson.

-Det dök upp en chans som jag ville ta. Vi är tre spelare på vänsternio och alla behöver få speltid. Jag hoppas det ska bli fram mot våren och bra för min utveckling. Den danska ligan håller en högre nivå än Handbollsligan och det ska bli kul att se hur jag utvecklas i den miljön, avslutar Johan Nilsson.

Till nyhetsarkivet