Sveriges häftigaste handbollsklubb

Jonas Wille tar över som assisterande förbundskapten för norska herrlandslaget.

2021-10-11

IFK Kristianstad kan idag meddela att vår huvudtränare Jonas Wille är klar som assisterande förbundskapten för det norska landslaget. Jonas som tidigare varit förbundskapten för det norska U-21 landslaget kommer tillsammans med Christian Berge att leda det norska herrlandslaget.

Detta innebär att ”Wille” kommer att vara borta från IFK Kristianstad under EM-mästerskapet i januari. Norge har lottats in i grupp F där de ställs mot Ryssland, Slovakien och Litauen. Även Sverige är klara för EM-slutspelet och har lottats i grupp E där herrlandslaget ställs mot Bosnien-Hercegovina, Spanien och Tjeckien i det inledande gruppspelet. EM 2022 spelas i Slovakien och Ungern.

-Vi visste om att möjligheten fanns att Jonas kunde få en assisterande tjänst i landslaget men att det skulle gå så här fort var lite överraskande. Samtidigt är det ett kvitto på Jonas kompetens och vi är mycket glada för hans skull. Under tiden Jonas är borta kommer Uffe Larsson att sköta den dagliga träningen för vårt herrlag, säger klubbchefen Jesper Larsson.

I det norska herrlandslaget finns bl.a. de tidigare Kristianstadsspelarna Christian Ò Sullivan och Kristian Björnsen. Första landslagsamlingen för Jonas är i Trondheim den 4-7 november där Norge ska möta Nederländerna, Danmark och Frankrike.

-Det är en fin utmaning och ärofyllt att få detta uppdrag. Jag tycker det är väldigt roligt att Christian (Berge) vill ha med mig och det ska bli spännande att få vara med på den absolut högsta nivån som finns inom handbollen. Samtidigt vill jag tacka IFK Kristianstad för föreningens välvilja och positiva inställning till mitt uppdrag, avslutar Jonas Wille.

Stort grattis och lycka till Jonas.

Läs mer om Jonas kommande utmaning här >>

Till nyhetsarkivet