Sveriges häftigaste handbollsklubb

Albin Selin och Ludvig Jurmala till ligalandslaget

2021-10-14

15 spelare från Handbollsligan, danska ligan, franska ligan och tyska Bundesliga har kallats till ligalandslaget där dubbla matcher mot Polens motsvarighet väntar och förbundskaptenen Dennis Sandberg har tagit ut sin trupp.

I denna 15-mannatrupp finns IFK Kristianstads Albin Selin och Ludvig Jurmala som båda gör landslagsdebut på seniornivå. Tre träningspass och två matcher står på schemat under dagarna i Polen

Albin som i somras gjorde debut i U21-landslaget får nu alltså göra debut i seniorsammanhang.

-Först och främst blev jag väldigt chockad när jag fick beskedet. Det finns många duktiga kantspelare både i Sverige och utomlands. Samtidigt som jag blev överraskad blir man även både glad och stolt. Ett litet kvitto på att man gör något rätt och man blir mer motiverad till att jobba ännu hårdare, säger Albin efter uttagningen.

Brandgul prägel på landslaget

Utöver Albin och Ludvig är även de tidigare Kristianstadsspelarna Jerry Tollbring, Adam Nyfjäll, och Viktor Hallén uttagna i truppen som samlas torsdagen den 4 november i Gdansk. Matcherna mot Polen spelas den femte och sjätte november.

Ludvig Jurmala har fått en stor roll i IFK Kristianstad i inledningen på säsongen och det hårda arbetet har nu gett en plats i Dennis Sandbergs landslag:

-Såklart skitkul att få vara med, jag blev jätteglad när jag fick beskedet men svårt att ta in då jag har inte haft de beräkningarna i huvudet. Samtidigt likt Albin säger ett kvitto på att man gör någonting bra. Jag tycker att Jonas (Wille) har gett mig tillit och stort förtroende under säsongen, något som jag tagit vara på men samtidigt känner jag att jag har mer att ge. Väldigt kul och inspirerande att få vara med i landslaget och även kul att jag ska dela position med Adam (Nyfjäll) som jag spelade ihop med i tre säsonger, avslutar mittsexan Ludvig.

Stort grattis killar och lycka till!
Läs mer på Handbollslandslaget.se

Truppen:

Målvakter
Josip Cavar TTH Holstebro
Alexander Lindén HK Aranäs

Vänstersexor:
Viktor Hallén
Jerry Tollbring

Högersexor
Hampus Olsson HC Erlangen
Albin Selin IFK Kristianstad

Mittsexor
Ludvig Jurmala Åström IFK Kristianstad
Adam Nyfjäll HSG Wetzlar

Högernior
Andreas Lang Sönderjyske Håndbold
Erik Persson GUIF

Vänsternior/Mittnior
William Bogojevic Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Ludvig Hallbäck Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Alfred Jönsson Skjern Håndbold
Oskar Sunnefeldt Leipzig
Karl Wallenius Montpellier

Till nyhetsarkivet