Sveriges häftigaste handbollsklubb

Emil Frend Öfors förlänger med IFK till 2025

2021-10-15

Lagbygget är en pågående process och ytterligare en viktig pusselbit i byggandet är på plats. Emil Frend Öfors och IFK Kristianstad är överens om en förlängning med klubben – den säkra vänstersexan blir kvar i Kristianstad till sommaren 2025.

Emil är en av Handbollsligans absolut bästa kantspelare. Hans innevarande kontrakt gäller fram till 2023 men väljer redan nu att förlänga det ytterligare två säsonger.

-Det är extremt glädjande att Emil vill vara hos oss flera säsonger. Han har en internationell nivå i sitt spel och har också flera olika kvalitéer i sitt spel – både offensivt och defensivt. Emil är också en förebild med sitt beteende både på som utanför handbollsplanen. En perfekt förlängning för föreningen, säger tränaren Jonas Wille.

Emil kom till IFK Kristianstad från tyska HSG Wetzlar sommaren 2020 och trivseln i klubben var en avgörande faktor.

-Det känns jättebra, det var ett enkelt beslut då jag och min familj trivs väldigt bra här. Jag trivs jättebra i laget, ,staden och föreningen erbjuder en helhetslösning som passar oss. Jag tycker även att jag har fortsatt att utvecklats här i Kristianstad, både som person och som handbollsspelare, säger Emil

och fortsätter:

-Som handbollsspelare på elitnivå vill man alltid vinna och det vill jag göra här i Kristianstad. Sedan tycker jag även det är väldigt kul att åka buss med Kagans Buss också, det ska man inte förringa, avslutar Emil med glimten i ögat.

Emil Frend Öfors

Född: 13 september 1994
Position: V6
Längd:193 cm
Vikt:90 kg
Moderklubb: IFK Tumba (–2014)
Tidigare klubbar:
Alingsås HK (2014–2017)
THW Kiel (2017–2018)
HSG Wetzlar (2018–2020)
IFK Kristianstad(2020-)
Aktuell: Förlänger med IFK Kristianstad till 2025

Till nyhetsarkivet