Sveriges häftigaste handbollsklubb

Teitur lämnar för SG Flensburg Handewitt

2021-10-19

I söndags informerade IFK Kristianstad att Teitur Einarsson lämnar klubben, idag presenterades 23 åringen av SG Flensburg Handewitt. Flytten träder i kraft med omedelbar verkan och kontraktet med den tyska storklubben sträcker sig säsongen ut.

Under de senaste säsongerna har IFK Kristianstad utvecklat en rad av spelare som sedan tagit klivet ut i de europeiska proffsklubbarna. Nu är det Teiturs tur att prova sina färdigheter i en av världens allra bästa handbollsklubbar. I Flensburg blir Einarsson lagkamrat med Anton Lindskog samt de svenska landslagsspelarna Hampus Wanne och Jim Gottfridsson.

Inför säsongen 2018/2019 värvades högernian till IFK från Isländska UMF Selfoss. Kontraktet med Teitur sträckte sig egentligen säsongen ut. Men föreningen har valt att gå med på spelarens önskan och valt att avsluta kontraktet.

-Vi är väldigt glada för Teiturs skull och att han får denna möjlighet. Under min tid som tränare i klubben har Teitur varit en bra spelare att arbeta med. Han har accepterat sin roll, arbetat hårt, varit samarbetsvillig och varit väldigt lojal mot laget. När han får denna möjlighet i kombination med den roll han haft den senaste tiden så blir detta en bra lösning för Teitur och vi önskar honom ett stort lycka till, säger tränaren Jonas Wille.

SG Flensburg Handewitt är en traditionsklubb som vunnit det mesta och är en av världens största handbollsklubbar. Det är aldrig optimalt att släppa en spelare under en säsong men IFK Kristianstad vill inte stoppa Teitur när han får denna unika möjlighet.

Vi tackar Teitur för hans tid i klubben och önskar honom ett stort lycka till i Flensburg.

Teitur Einarsson

Position: Högernia
Vänsterhänt
Längd: 190 cm
Vikt: 92 kg
Född: 1998-09-23
Tidigare klubbar:
UMF Selfoss
IFK Kristianstad

  • 152 matcher
  • 498 mål
  • 135 matcher som målskytt
  • 23 gånger IFK Kristianstads bästa målskytt
  • 19 gånger första IFK-målskytt
  • 36 straffmål
  • Gjort mål på 37 av 39 motståndare
  • Rest 63 291 km tur och retur med IFK Kristianstad
Till nyhetsarkivet