Sveriges häftigaste handbollsklubb

Johan Nilsson lämnar efter säsongen

2021-11-18

Johan Nilsson kommer att lämna IFK Kristianstad efter säsongen 2021/2022. Vänsternian har skrivit på för Mors-Thy, kontraktet med den danska klubben börjar att gälla i juli 2022 och sträcker sig över tre säsonger.

Johan lånades ut till just Mors-Thy i september med förbehållningen att IFK hade möjlighet att när som helst plocka hem honom. Sejouren blev kort då Kristianstads drabbades av skador och Johan kom tillbaka redan efter två veckor. Trots den korta tiden hann Johan göra ett stort avtryck och nästa sommar går flytten till Danmark.

Utöver ett bra skott och en stark defensiv är Johan en spelare som kämpar hårt i det tysta och får nu chansen att spela i danska ligan och Mors-Thy.

-Först och främst är jag väldigt glad åt Johans vägnar. Johan kommer till en bra liga, just nu kanske den näst bästa handbollsligan i världen. Vidare kommer han till en klubb som jag känner till väl, en bra klubb med bra omgivning och många fina människor runt sig. Även om vi gärna ville behålla honom är detta ett fint steg i hans utveckling och jag har full förståelse för att Johan vill ta denna möjlighet och ytterligare kliv i sin handbollskarriär, säger IFK Kristianstads tränare Jonas Wille.

Johan kom till IFK Kristianstad från Näsby IF som A-pojk, för ökad speltid och utvecklingsmöjligheter lånades Johan ut till IFK Ystad i december 2015. En utlåning som sedermera blev en permanent övergång 2016. Inför säsongen 2020/2021 återvände vänsternian till IFK Kristianstad. I Mors-Thy blir Johan lagkamrat med de tidigare Kristianstadsspelarna Emil Hansson och Tim Sörensen.

-En bra chans för mig att komma utanför den svenska ligan, en möjlighet som jag ville ta. Den danska ligan håller en högre nivå och det ska bli kul och se hur man står sig i den miljön. Jag är tacksam för tiden i IFK Kristianstad och tycker att jag tagit kliv i min utveckling. Men det är först till sommaren jag lämnar, mitt fokus just nu är i IFK och vi har mycket att se fram emot innan jag flyttar, avslutar Johan.

Vi önskar Johan all lycka.

Johan Nilsson

Född: 1995-08-23
Längd: 192 cm
Vikt: 100 kg
Moderklubb: Näsby IF
Position: Vänsternia
Aktuell: Lämnar IFK Kristianstad för Mors Thy till sommaren.

Till nyhetsarkivet