Sveriges häftigaste handbollsklubb

Hampus Henningsson förlänger

2021-11-19

Hampus Henningsson förlänger kontraktet med IFK Kristianstad ytterligare en säsong. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Hampus lånades in från Vinslövs HK i februari 2021 för att förstärka på högernio. Hampus kom ganska snabbt att bli en nyckelspelare i försvarsspelet och parterna kom överens om att lånet skulle bli en permanent övergång för säsongen 2021–2022, som nu förlängs med ytterligare en säsong.

Att det skulle bli en permanent övergång och sedermera ytterligare en kontraktsförlängning var inget som fanns i tankarna i februari. Hampus hade planer på att trappa ned med handbollen och satsa mer på jobbet. Vid sidan om handbollen driver Hampus en byggnadsfirma.

-Jag hade tänkt göra året klart i Vinslövs HK och sedan eventuellt sluta, eller trappa ned för att satsa mer på jobbet. Men det gick bra för mig och sen så var det en rolig grupp jag kom till och jag fick lite nytändning med handbollen. När frågan kom om en förlängning var det aldrig någon tvekan. Även om jag inte har några stora ambitioner om att spela i Europa har jag alltid en drivkraft till att vinna.

Och fortsätter:
-Nu har vi fått upp ångan och det är ännu roligare nu, sen känner jag att jag vill vara med på resan med Jonas (Wille). Jag tycker han är väldigt spännande som tränare, detaljerad och noggrann. Det är kul att nörda ned sig litegrann. Det känns som vi har något bra på gång och det vill jag inte missa.

Efter problem med axeln växte det fram att Hampus skulle få en tydligare roll som mestadels försvarsspelare. Tillsammans med kusinen Philip bildar de ett starkt mittförsvar och IFK Kristianstad är det lag som släppt in minst mål i Handbollsligan.

-Det blev rätt naturligt när jag fick problem med min axel, att jag nu kan fokusera på en sak och lägga all min energi på försvarsspelet. Att det funkat så bra så fort tror jag beror mycket på att vi är väldigt noggranna i våra taktiska analyser, vi vet på förhand vad motståndaren kommer med för spel. Jag och Philip tänker nog handboll ganska likt vilket gör att man inte alltid behöver kommunicera utan det kommer automatiskt. Det känns som att hela laget har fattat att det är försvarsspelet som är viktigast.

När Hampus kom till föreningen låg IFK Kristianstad runt mittenskiktet i tabellen. Succesivt har laget tagit kliv framåt och just nu toppar laget Handbollsligan. En utvecklingsprocess där lugn och harmoni i gruppen har varit nyckelorden.

-När jag kom i februari var det en frustration som låg på axlarna, vid minsta motgång var det frustration. Inte så konstigt att den känslan uppstår när man vill så mycket men resultaten inte går vägen. Det känns som att det sakta men säkert har kommit bort, och nu är det som bortblåst skulle jag vilja säga. Samtidigt som det alltid är väldigt seriöst och målinriktat har vi kul, det är roligt att gå till träningen och vi trivs väldigt bra tillsammans.

Viktig förlängning för att bygga vinnarlag.

-En extrem viktig förlängning för vår del. Jag ser Hampus som en av våra absolut viktigaste spelare. För mig är detta en nyckelsignering för att bygga det vinnarlag vi önskar att bygga. Han är en extremt fin ledare i gruppen och i det tysta så styr han försvarsspelet och är suverän på att kommunicera med mig under matcherna. Han har en kombo av storlek, taktiskt kunnande, ledaregenskaper och defensivt en av våra största nyckelspelare. Vidare har Hampus en analytisk förmåga och håller sig inom gränsen för vad som är tillåtet och inte. En spelare alla vill ha i sitt lag men som man inte vill möta, säger tränaren Jonas Wille

och fortsätter:

-Hampus är vårt ”svin”, ett svin som alla lag som vill vinna behöver, avslutar Jonas med ett stort leende och glimten i ögat.

Hampus Henningsson

Position: Högernio
Vänsterhänt
Längd: 200 cm
Vikt: 107 kg
Född: 1995 -01-02
Tidigare klubbar: IK Lågan, H65 Höör, Lugi, Vinslövs HK
Aktuell: Förlänger kotnraktet med IFK Kristianstad

Till nyhetsarkivet