Sveriges häftigaste handbollsklubb

Omspel mot IFK Skövde

2021-11-19

IFK Kristianstads match mot IFK Skövde ska spelas om, vår överklagan avslogs av Riksidrottsnämnden.

IFK Kristianstad ledde med två bollar när det återstod en minut av hemmamatchen mot IFK Skövde. Efter en timeout missade domarna att IFK Kristianstad var en spelare för mycket på planen. IFK Skövde lämnade in en protest och ville att matchen skulle spelas om.

Protesten godkändes – men överklagades till Riksidrottsnämnden av Kristianstad.
Under fredagen nåddes vi av beskedet att inte pröva IFK Kristianstads överklagan.
Det betyder i sin tur att matchen mot IFK Skövde kommer att spelas om.

–Vi hymlar inte om att vi hade åtta spelare på planen. Det finns tydligt bevisat på tv-bilderna. Men om det nu är så att domarna gör en bedömning innan de startar spelet och räknar in spelarna, precis som vid matchstart eller andra halvlek, men uppenbarligen missar en, så är det i våra ögon ett bedömningsfel, säger klubbchefen Jesper Larsson till Kristianstadsbladet
och fortsätter:
–Det jag tycker är högst anmärkningsvärt är att de betraktar regelfelet som matchavgörande. Fakta är att vi leder med två mål med en minut kvar. Visst, vi skulle haft en utvisning, men om man ska hårdra det så hade det bara gett Skövde en liten chans att vinna matchen. I bästa fall hade det gett dem chansen att ta en poäng och det är högst anmärkningsvärt att de bedömer det som att felet avgör hela matchen.

När omspelet ska spelas är inte klart i dagsläget, inte heller hur det blir med säsongskort och biljetter då det är förbundet som är arrangör för omspelet. Vi återkommer så fort vi fått besked kring de frågorna.

Till nyhetsarkivet