Sveriges häftigaste handbollsklubb

Talangfull trio förlänger

2021-12-17

IFK Kristianstad förlänger kontrakten med talangerna Albin Leyman, Herman Josefsson och Liam Kjellman som alla är födda 2003. Albin och Liam har skrivit kontrakt till 2025 och Hermans kontrakt gäller till och med 2026.

Lokala talanger är en av tre byggstenar i lagbygget. En glad Jonas Wille säger så här om kontraktsförlängningarna:

-Vi jobbar med en spelarlogistik och en filosofi att bygga vårt lag likt en triangel. Triangeln består av etablerade toppspelare i kombination med skandinaviska stortalanger och med lokala talanger, säger Jonas Wille.

Och fortsätter:

-Så det är mycket glädjande att vi har så pass spännande talanger här i regionen. Det räcker inte att bara att komma från regionen, man måste också vara extremt talangfull. Därför ska vi vara väldigt glada och stolta att vi kan presentera dessa förlängningar. Generellt kan man säga att det är fina killar, med en bra attityd som är goda representanter för föreningen och det som vi som lag vill stå för, avslutar Wille som även ger en kommentar kring spelarna.

Albin Leyman

-Albin är en allrounder där varken vi eller Albin riktigt bestämt oss för om han blir vänstersexa eller om han ska spela på niometer. Han imponerar stort på träning och sättet han tar för sig. På sikt är han en kandidat på vänstersex, men hans roll i laget just nu att vara användbar för oss på olika positioner. Albin har en extrem arbetskapacitet och är kraftfull i sina genombrott.

Herman Josefsson

-Herman är ganska ny på mittsex då han tidigare varit vänsternia. Sedan dag ett såg jag att han hade ett naturligt rörelsemönster och spelförståelse. Herman har redan en bra storlek och har potential att bli ett riktigt fysiskt monster på linjen.

Liam Kjellman

-Att vara vänsterhänt är lite lyx. Liam är en U-landslagspelare som också har fått spela en hel match där han bevisat vad han går för. Han har en naturlig explosiv fysik och har absolut potential till att bli en toppspelare. Liam ska jobba vidare med att utveckla sin teknik. Samtidigt är han väldigt nyfiken och intresserad av att jobba med detaljer vilket gör att han hela tiden tar steg i sin utveckling.

Till nyhetsarkivet