Sveriges häftigaste handbollsklubb

Björn Sätherström lämnar IFK Kristianstad - tar över HK Malmö

2021-12-30

Björn Sätherström arbetar som utvecklingsansvarig och har tidigare varit assisterande tränare i IFK Kristianstad. Till sommaren kommer han att lämna IFK för att bli huvudtränare i HK Malmö.

Björn har varit i IFK Kristianstad i många år. Först som spelare och 2011 anställdes Björn av föreningen som han varit trogen alla år utom de två åren då han tillsammans med Ljubomir Vranjes ledde storlaget Telekom Veszprem och det ungerska landslaget.

Vid sidan om sitt arbete i IFK har han även arbetat som assisterande förbundskapten för juniorlandslaget samt videoanalytiker åt det svenska herrlandslaget. Idag är han förbundskapten för U17-landslaget.

-Det är trist att vi tappar Björn för han gör ett kanonjobb med våra talanger. Samtidigt gratulerar vi honom till hans nya tränarjobb i HK Malmö. Det är såklart ett steg upp på karriärstegen och vi har förståelse för hans beslut att ta chansen att leda ett stabilt topplag i Handbollsligan. Vi vet att Björn kommer att ge allt för oss under våren men önskar honom redan nu allt gott i hans nya lag, säger Jesper Larsson, klubbchef IFK Kristianstad.

IFK Kristianstad tappar en mycket duktig och kompetent tränare men även väldigt varm och omtyckt kollega. Samtidigt är klubben glada för att Björn får denna chans och möjlighet i sin tränarkarriär.

-Jag har trivts väldigt bra i IFK och har fått vara med om mycket i klubben. När HK Malmö tog kontakt och presenterade sina tankar för framtiden låg de helt i linje med mina tankar och idéer. Ambitionen har alltid varit att leda ett lag själv och det skall bli spännande att få ha huvudansvaret för ett lag av HK Malmös kaliber, avslutar Björn.

IFK Kristianstad tackar Björn för sina år i klubben och önskar honom ett stort lycka till i sin nya klubb.

Till nyhetsarkivet