Sveriges häftigaste handbollsklubb

Välkommen tillbaka Andreas Cederholm

2021-12-30

IFK Kristianstad är glada att välkomna Andreas Cederholm tillbaka till föreningen. Säsongerna 2013 - 2016 spelade Andreas Cederholm i IFK Kristianstad där han vann två SM-guld med IFK. Nu kan vi berätta att publikfavoriten återvänder till IFK Kristianstad till nästa säsong. Kontraktet sträcker sig över tre säsonger och i Kristianstad återförenas högernian med sina tidigare lagkamrater Markus Olsson (IFK) och Espen Christensen (GWD Minden).

Cederholm växte upp i en liten ort utanför Skövde, Hjo och inledde sin handbollkarriär i det lokala laget HK Guldkroken. Där spelade han fram till 2007, innan det sedan var dags att ta sig vidare till IFK Skövde. Efter att växt fram till en av lagets främsta spelare valde han att lämna Skövde efter fyra säsonger för IFK Kristianstad där han blev en publikfavorit och fick vinna två SM-guld med klubben, 2015 och 2016.

Andreas om att komma tillbaka:

-Det känns sjukt kul faktiskt, det ska bli så jäkla roligt och skönt att få komma hem. Jag har följt IFK under mina år utomlands och alltid tänkt att det hade varit kul att få komma tillbaka. Under mina tre säsonger i Kristianstad trivdes jag väldigt bra och jag hade mina tre roligaste och bästa handbollsår i Kristianstad.

Och fortsätter:
-Sedan blir det extra svårt att tacka nej när man pratar med Jonas (Wille) och den satsningen som klubben vill göra. Jag har hört väldigt gott om Jonas (Wille), det gjorde mycket. Att få komma tillbaka och spela om titlar, det triggar mig. Proffsigheten som finns i Kristianstad ska bli kul att komma tillbaka till. Jag ser fram emot att springa in en kokande Kristianstad Arena igen”, säger Andreas.

Efter tre lyckade år i IFK var det dags för ett europaäventyr i Fenix Toulouse GWD Minden och nu senast TBV Lemgo. Andreas känner vi väl till sedan hans tid i IFK, han är en explosiv spelare med ett bra skott. Sedan han kommit tillbaka från sin skada har han visat vilken klass han besitter.

Jonas Wille om Andreas återkomst till IFK Kristianstad:

”Högernio är förmodligen handbollsmarknadens svåraste position för att hitta rätt spelare. Vi har jobbat länge med att kartlägga marknaden och har intensifierat den jakten, särskilt efter Teiturs flytt till SG Flensburg Handewitt. Värvningen av Andreas Cederholm är därför otroligt glädjande för oss i IFK Kristianstad.

Andreas är i en fas av sin karriär där han fortfarande är tillräckligt bra för att leverera mycket bra prestationer i världens bästa liga, men ändå väljer att komma "hem" till oss. Han har tydligt sagt att det inte är en neddragning av karriären utan att han vill tillbaka till IFK medan nivån fortfarande är på topp. I processen har han verkligen visat en stark motivation att bidra i vår resa tillbaka till toppen av svensk handboll.

Andreas är en känd målskytt som gör mål både på genombrott och på distans, men som också är bra i valsituationer och i själva lagspelet. Han är en omtyckt person som vill ta ansvar för en vinnarkultur i vår grupp och bidra med sin erfarenhet till våra unga spelare.
Tillsammans med Anton Hallbäck kommer han att bilda en stark duo på H9-positionen nästa säsong. Vi ser verkligen fram emot att han blir en del av vårt team!", avslutar tränaren Jonas Wille.

Då Andreas hade kontrakt med Lemgo är det externa finansiärer som har möjliggjort denna värvning.

Välkommen tillbaka till Kristianstad ”Ceder”!

Andreas Cederholm

Född:4 maj 1990
Position:H9
Längd/vikt:186cm/89kg
A-landskamper/mål: 42/66
Mästerskap: EM 2016, EM 2018
Moderklubb:HK Guldkroken
Tidigare klubbar:
IFK Skövde (2007-2013)
IFK Kristianstad (2013-2016)
Fenix Toulouse (2016-2017)
GWD Minden (2017-2019)
TBV Lemgo (2019-2022)
Aktuell:
Skrivit på ett 3års-kontrakt med IFK Kristianstad.

Till nyhetsarkivet