Sveriges häftigaste handbollsklubb

Ändrade restriktioner – detta gäller från den 19 januari.

2022-01-19

Turerna kring vilka restriktioner som ska gälla och när de ska träda i kraft har varit många. Under måndagen kom det nya giv, ett nytt beslut som medför att vi kommer att ta emot samtliga säsongskortsinnehavare. Något som vi naturligtvis är vi glada för. Men det innebär även att information som tidigare kommunicerats ut inte gäller längre.

De lättade restriktionerna gör att vi får börja om i vårt planerande och förberedande inför omstarten av säsongen. Så fort vi vet hur många som vi kan ta emot kommer vi att informera.

Från den 19 januari gäller istället följande:

Tanken var initialt att införa ett publiktak på max 500 personer för matcher och idrottsevenemang inomhus. Men på måndagskvällen meddelade regeringen att man i stället kommer att tillåta 500 personer per sektion.

Arrangören måste se till att hålla åskådarna på de olika sektionerna åtskilda, så att besökarna inte kommer i kontakt med varandra under eller i direkt anslutning till evenemanget.

”Idrottsförbund och föreningar har redan upparbetade arbetssätt från tidigare under pandemin för att kunna genomföra smittsäkra evenemang med publik som håller avstånd vilket vi också tydligt framfört i våra dialoger med regeringen och Folkhälsomyndigheten. Att idrotten nu ges förtroendet att ta in 500 åskådare per sektion är mycket positivt”, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet (RF).

Köpt biljett mot IK Sävehof gäller

Mot bakgrund av detta kommer vi att kunna ta emot samtliga som köpt biljett till semifinalen i ATG Svenska Cupen mot IK Sävehof den 27 januari. Vi har tidigare skickat ut mail till de som både fått gå och inte fått gå mot Sävehof. Dessa mail som skickades ut den 13/1 kan ni ignorera.

Har du köpt biljett till semifinalen gäller den mot IK Sävehof den 27/1.
(Glöm ej giltig legitimation och Covidbevis)

Just nu pågår ett stort arbete med att planera och förbereda inför omstarten av Handbollsligan som drar igång i början på februari. Det vi redan nu vet är att alla säsongskortinnehavare kommer att få plats enligt nuvarande restriktioner. Vi kommer att informera så fort vi vet mer.

Till nyhetsarkivet