Sveriges häftigaste handbollsklubb

Ehn förlänger

2022-02-11

IFK Kristianstad är glada att kunna berätta att föreningen kommit överens om en kontraktsförlängning med Alfred Ehn. Kantspelaren som fyller 28 i oktober är inne på sin fjärde säsong i IFK Kristianstad har skrivit på för 1+1 år.

Ehn med Lidköpings HK som moderklubb var mittnia när han gick vidare till IFK Skövde för att satsa på handbollen. När Alfred sedermera flyttades upp i Skövdes A-lag flyttades han också ner på kanten där han öste in mål och sommaren 2018 gick flyttlasset till Skåne och IFK Kristianstad.

Alfred om förlängningen

-Det ska bli jättekul att fortsätta karriären i IFK Kristianstad. Jag trivs bra i klubben och i staden. En spännande resa som jag vill vara med på och därmed var det ett enkelt beslut att förlänga. Jag är inne på min fjärde säsong i IFK och det har varit fyra lärorika, spännande men även lite turbulenta år med skadeproblem och tränarbyten. Samtidigt känner jag att vi har fått en bra grupp med bra tränare och har stor tro på framtiden. Det känns som att hela laget tillsammans med tränaren drar åt samma håll och vi är alla överens om hur vi ska komma dit. Vi har kul ihop, det är roligt att träna och glädje är nyckeln för att gå långt.

I Kristianstad har Alfred varit med och spelat i EHF Champions League, European League, vunnit grundserien och även uttagen till ligalandslaget. Alfred Ehns målfarlighet och snabbhet är hans vassaste vapen och tillsammans med Emil Frend Öfors kommer de att bilda ett av ligans bästa par på vänsterkanten.

Jonas Wille om kontraktsförlängningen:

-En lyxsituation med att ha två så bra vänstersexor som vi har i Emil (Frend Öfors) och ”Affe”. Vi har två spelare på vänsterkanten som håller hög kvalité. Utgångspunkten som vi jobbat med i truppbygget är att ha en ung och en etablerad spelare, men Alfred bevisade under Emils skadefrånvaro att han för bra för att gå. Alfreds höga nivå gjorde att vi vände om och valde att fortsätta med lyxsituationen vi befinner oss i, helt enkelt att fortsätta prioritera den kvalitén.

Och fortsätter:
-Samtidigt är Alfred en person som vi tycker mycket om, en viktig spelare i miljön och i vår grupp. Vi är väldigt glada att vi landat i detta och det var en lätt process från bägge parter. När jag kom till föreningen var Alfreds knäskada ett frågetecken men han har inte missat en träning eller match utan hans knä håller och det har medfört att det inte varit några tvivel.

Alfred Ehn

Position: Vänstersex
Högerhänt
Längd: 188 cm
Vikt: 88 kg
Född: 1994-10-22
Tidigare klubbar:
Lidköping HK, IFK Skövde
Aktuell: Förlänger kontraktet med IFK Kristianstad

Till nyhetsarkivet